Se celebra la Marató de Donació de Sang a l’Hospital Verge de la Cinta

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, s’ha concentrat tota l’activitat de la Marató de Donació de Sang de Catalunya 2.0. el dijous, dia 21 de gener. Enguany s’ha posat l’accent en els malalts que necessiten sang per poder seguir els tractaments.

Així, representants de diferents col·lectius de receptors, agrupats en malalties de la sang, accidents, trasplantaments, nens i nenes i càncer, han fet d’ambaixadors 2.0 de la donació i han dinamitzat la Marató a través de les xarxes socials.

En la roda de premsa que ha tingut lloc a l’Hospital, amb l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel; el director dels Serveis Territorials de Salut, Albert Gómez, i l’equip directiu del centre, s’ha presentat la nova directora del Banc de Sang i Teixits al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Virginia Callao, la qual ha remarcat que al territori hi ha hagut sempre un alt índex de donacions de sang, però que no ens podem relaxar i cal continuar treballant-hi.

En representació dels receptors de sang, hi han intervingut Maria Jesús Domingo, que es va haver de sotmetre a un trasplantament de fetge i ha afirmat que està viva gràcies a la sang dels donants, i Fermin Ruana el qual ha explicat el cas del seu fill de 17 anys que, a causa d’una insuficiència renal terminal als mesos de vida va necessitar un trasplantament de ronyó.

Així mateix, el cap de trànsit dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre, Sergi Saladié, ha destacat que, moltes de les víctimes d’accidents de trànsit necessiten sang per poder sobreviure.

A banda de les campanyes de donació, es pot donar sang tots els dijous laborables, de 9 a 14 i de 15 a 19 h, a les dependències del Banc de Sang i Teixits a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *