Salut treballa amb una proposta d’ampliació per al futur de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

La construcció de l’edifici oncològic i un edifici ambulatori que estaran connectats entre si permetran créixer el complex amb 15.435 metres quadrats

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, acompanyat de la gerent territorial a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, han realitzat diferents reunions de treball al territori per tal d’abordar el futur de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

Comella i Lleixà s’han reunit amb la gerència de l’ICS Terres de l’Ebre i la junta facultativa de l’HTVC, amb l’alcaldessa de la ciutat de Tortosa, Meritxell Roigé i amb representants del territori.

La proposta que hi ha damunt de la taula i sobre la qual treballa el CatSalut per al futur de l’HTVC és la de resoldre, principalment, la part assistencial i de futur del centre. Per aquest motiu es treballa en l’ampliació de l’hospital, que actualment té un volum de 25.000 metres quadrats, i passaria a tenir-ne 15.435 metres més.

Aquests nous equipaments el configuren l’edifici oncològic, amb una superfície de 2.435 metres quadrats que integri oncologia, hospital de dia i radioteràpia, més un edifici assistencial de 13.000 metres quadrats que integri consultes externes, gabinets, atenció nefrològica i una àrea d’investigació, docència i innovació.

Aquesta nova construcció es distribuiria en planta baixa més tres i proporcionaria una solució de mobilitat a l’aparcament amb la incorporació de dues plantes soterrades amb una capacitat per a 300 vehicles.

Igualment, la proposta contempla la connexió del recinte hospitalari amb el nucli històric de la ciutat de Tortosa mitjançant la construcció d’ascensors accessibles.

Els terminis amb els quals es treballen tan per a la redacció dels projectes com la seva construcció és de 5 anys amb una previsió d’inversió de 45 milions d’euros.

Aquesta ampliació permetria l’alliberament d’espais de l’actual edifici poder-hi concentrar-hi tota la tecnologia quirúrgica. Amb la reforma l’HTVC passaria de tenir 3 quiròfans convencionals a tenir-ne 5, tindria 2 quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), ara en té un i dos quiròfans de cirurgia menor ambulatòria, ara no en té cap.

El director del CatSalut, Adrià Comella ha afirmat que “aquesta és una proposta realista que soluciona, en primer lloc, la part assistencial, reforçarà la part quirúrgica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i permetrà que continuï exercint com a centre de referència”.

        

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.