Ruth Tortosa, infermera de l’UCI de l’HTVC, aconsegueix un excel·lent amb menció Cum Laude en la seua teua tesi doctoral sobre la seguretat en la transferència de pacients crítics

Ruth Tortosa, infermera de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), va defensar divendres, 25 d’octubre, la seua tesi doctoral titulada ‘Disseny, construcció i anàlisi mètrica d’un instrument d’avaluació de la transferència de malalts crítics en situacions d’urgència i emergència’. L’acte va tenir lloc a l’aula magna de la Universitat Rovira i Virgili (URV) del Campus Terres de l’Ebre.

La recerca de Ruth Tortosa, emmarcada en el Programa de Doctorat d’Infermeria i Salut, representa un avenç significatiu en l’àmbit de la seguretat i la qualitat assistencial per a persones en estat crític de salut. La seua tesi, que ha aconseguit un excel·lent amb menció Cum Laude, se centra en la creació d’un instrument d’avaluació que permetrà millorar el procés de transferència de persones en estat crític de saluts, un moment especialment vulnerable tant per a persones en situació de malaltia crítica com per a professionals sanitaris.

Ruth Tortosa, amb una trajectòria que inclou experiència en recerca i docència al Campus Terres de l’Ebre de la URV, treballa actualment a l’UCI de l’HTVC, on aplicarà els coneixements generats en aquest projecte. La implementació del nou instrument en pràctica clínica ajudarà a identificar aspectes del procediment de transferència que necessiten millora, amb l’objectiu final de garantir la seguretat de les persones en estat crític de salut i una continuïtat assistencial òptima.

Aquest estudi innovador també ofereix la possibilitat de millorar la formació contínua dels professionals implicats en la transferència de persones en estat crític de salut, la qual cosa contribuirà a incrementar la seguretat en les pràctiques d’urgència i emergència en el sistema sanitari.

Sota la direcció de les doctores Sílvia Reverté, Marta Berenguer i Estrella Martínez, directora d’Infermeria de l’HTVC, la tesi ha rebut suport per part del programa Doctorats Industrials del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, així com del programa Talent Salut 2020.

També ha obtingut diversos ajuts per a la publicació d’articles científics per part de la Fundació Doctor Ferran, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, l’Escola de Doctorat de la Universitat Rovira i Virgili i el Grup de Recerca en Infermeria Avançada (CARING)-SGR161.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.