Retornen les cesàries acompanyades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

La millora de la situació epidemiològica actual ha permès recuperar el quiròfan d’obstetrícia perquè les gestants que tinguin una cesària programada puguin estar acompanyades durant la intervenció.

Està descrit que l’acompanyament de forma contínua redueix l’ansietat i els nivells d’estrès de la dona en el procés del part. Per tant, en la cesària programada cal afavorir que la dona estigui amb la persona que ella desitgi tal com ja es fa durant el part vaginal.

Així, després que la setmana passada es reobrís la sala de parts a l’aigua, tancada forçosament arran de la pandèmia de la COVID-19, es reactiva l’acompanyament en les cesàries al disposar novament del quiròfan d’obstetrícia que durant el darrer any, per motius estructurals, estava utilitzant la Unitat de Medicina Intensiva.

Amb aquest tipus de cesària es garanteix la màxima continuïtat assistencial i s’hi afavoreix el vincle del nadó amb la mare i la persona que estigui amb ella. La primera cesària acompanyada al centre va fer-se el 20 de febrer de 2020.

Tortosa, 22 de juny de 2021

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.