Retornen els parts a l’aigua a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Amb la pandèmia de la COVID-19 es van aturar els parts a l’aigua per la seguretat de les pacients i els professionals. Amb motiu de la millora de la situació epidemiològica a les Terres de l’Ebre s’ha decidit tornar a pràctica aquesta modalitat de part per a les pacients que així ho desitgin.

Dilluns, 31 de maig, Neus va donar a llum l’Eva, la qual va arribar al món a través d’un part a l’aigua, sent aquest el primer part d’aquestes característiques des de l’inici de la pandèmia.

El Servei d’ Obstetrícia de l’HTVC ofereix el part a l’aigua des del 2010 i entre els seus beneficis destaquen: la disminució del dolor, gràcies als efectes calmants i analgèsics que té l’aigua; la llibertat de moviments, per la ingravidesa que proporciona aquest medi, i l’escurçament del període expulsiu, en accelerar la dilatació, per això aquests parts solen ser més ràpids, respectant la fisiologia del part.

A més a més, facilita la sortida del nadó, de manera que es redueix el patiment i aquesta transició aquàtica fa que el nadó visqui l’arribada al món amb menys estrès

La sala de part natural de l’HTVC proporciona intimitat a la dona i la seva parella, i garanteix la seva qualitat en comptar amb un equip de professionals altament qualificat.

Així mateix, en els pròxims dies està previst reprendre la cesària acompanyada, que també es va aturar per motius estructurals i de seguretat arran de la pandèmia.

Podeu veure aquest vídeo de catalanutses.cat per obtenir més informació:
https://www.youtube.com/watch?v=ifm4Vyb5X4YEl

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.