Projecte d’humanització dels hospitals de l’ICS

Des del mes de maig, als 8 hospitals de l’Institut Català de la Salut es duen a terme una sèrie d’activitats per recollir l’experiència i les necessitats de pacients, acompanyants i professionals en relació amb la humanització de l’assistència.

En el marc del projecte d’humanització, i havent fet prèviament enquestes presencials, telefòniques i telemàtiques, el passat 22 de juny, van tenir lloc diverses sessions amb grups focals a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb l’objectiu de detectar mancances i necessitats per a extreure propostes de millora i solucions en l’àmbit hospitalari.

En aquestes sessions amb pacients i acompanyants, els professionals han escoltat les experiències d’aquests, quant a l’assistència rebuda en època de pandèmia per la COVID-19, i viceversa, la qual cosa ha permès detectar què s’està fent bé i què cal millorar, a més d’afavorir l’entesa entre col·lectius.

Més concretament, dintre de la humanització, es van tractar diferents temes relacionats com són: la qualitat assistencial, la comunicació i la informació, l’accessibilitat i el confort en tres grans àrees d’atenció: Hospitalització, Urgències i Consultes Externes per tal de definir com volem que siguin els hospitals del futur.

Els professionals de diferents categories i serveis que hi van assistir consideren que fer aquests tipus d’activitats d’escolta activa a la ciutadania és clau i enriquidor per continuar millorant en la humanització de l’assistència.

 

 Tortosa,  6 de juliol de 2021

                         

Bookmark the permalink.

Comments are closed.