Nova participació dels professionals de l’ICS Terres de l’Ebre dins del marc del Projecte Magnet

Dintre de l’aliança entre l’HTVC i l’Escola de Ferreries, en el marc del Programa Magnet, i amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge a partir dels àmbits científic, social i de la salut, avui, metges residents i infermeres del Servei de Traumatologia de l’hospital, han impartit una activitat dinàmica i col·laborativa dins l’aula.

Acollida als nous professional a l’ICS a les Terres de l’Ebre

Davant la incorporació de nous professionals a l’ICS a les Terres de l’Ebre, ahir, 1 de febrer, es va iniciar la formació als infermers/eres i auxiliars d’infermeria que s’incorporen. Aquest pla d’acollida que tindrà una durada de 60 hores, té com a objectiu principal proporcionar el coneixement del funcionament de l’organització i de l’àmbit de treball als nous professionals. Es tracta d’una formació teòric-pràctica en la qual un gran nombre de professionals de l’ICS Ebre explicaran el funcionament de les diferents àrees que componen la Gerència Territorial de l’ICS a les  Terres de l’Ebre, per així, donar a conèixer l’àmbit de treball on desenvoluparan la seva tasca professional i els diferents programes de salut i els sistemes d’informació d’Atenció Primària actius. Després del curs teòric de formació es produirà la incorporació dels professionals als Equips d’Atenció Primària i a l’HTVC. … Llegeix més

Entra en funcionament l’ampliació del Consultori Local de Jesús

Entra en funcionament l’ampliació del Consultori Local de Jesús

L’ampliació dóna resposta a les necessitats actuals mentre s’avança en el projecte de la construcció del nou consultori local de l’EMD Jesús. El Consultori Local de Jesús ja disposa de nous espais per a atendre l’activitat del centre, mentre continua el procés per a la construcció del nou consultori. Aquesta ampliació ha permès guanyar tres noves consultes, destinades a medicina general, consulta d’infermeria i consulta polivalent, que serviran per fer front a les necessitats més immediates de la població de referència i, a més a més, facilitar les condicions de treball dels professionals. L’obra d’ampliació del Consultori Local de Jesús ha suposat una inversió per part de l’ICS Terres Ebre d’aproximadament 60.000 €. Nou consultori local de Jesús Actualment, s’està revisant el projecte executiu per a la construcció del nou consultori local a l’EMD, i poder iniciar així la fase … Llegeix més

OFERTA TREBALL Metge Especialista en Oncologia

Identificació del lloc • Requisits: Títol de llicenciat en Medicina i especialitat via MIR • Funcions: proporcionar atenció mèdica especialitzada al malalt, per aconseguir la seva cura o facilitar una qualitat de vida adequada durant el transcurs de la seva malaltia, amb la finalitat de garantir la qualitat, eficiència i equitat en l’assistència mèdica en un marc de sostenibilitat econòmica. • Grup Professional: A1 • Gerència territorial: Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre. • Àmbit: Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. • Jornada laboral: 1.728 hores anuals efectives. • Atenció continuada: sí • Tipus de contracte: nomenament d’interinitat per excés o acumulació de tasques • Retribucions: D’acord amb l’establert a l’acord de retribucions de l’ICS per la categoria. Presentació de documentació Les interessades i interessats podran enviar un correu amb les seves dades de contacte al … Llegeix més

Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió, 13 gener

Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió, 13 gener

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, la depressió és la malaltia que més discapacitat produeix molt per davant de malalties tan comunes com la malaltia pulmonar obstructiva crònica, la diabetis, l’osteoartritis, etc.   La depressió ha existit des d’antic. Descripcions de canvis de l’ànim semblants al que en els nostres dies es consideren estats depressius, les trobem a l’Antic Testament i en molts textos clàssics hindús. Ja Hipòcrates (460-377 a.c.) considerat com el pare de la medicina, va descriure la malenconia com una de les malalties mentals més importants i va indicar que es produïa per un desequilibri dels fluids humans.  

Micromecenatge per aconseguir bressols del comiat a l’HTVC i resta d’hospitals de les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat

🌠Quant una criatura mort durant la gestació o pocs dies després de néixer, la seva família disposa de molt poc temps per poder tenir el seu fill o la seva filla als braços. Existeixen uns bressols (cuddle cot) que incorporen un sistema de refrigeració que permeten allargar una mica més aquest temps. Per això, l’Associació sense ànim de lucre de dol gestacional, perinatal i neonatal a les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat, Libèl·lules dels Estels, ha iniciat aquesta campanya perquè hospitals de les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat disposin dels bressols del comiat i que les famílies que visquin una mort gestacional perinatal o neonatal tinguin l’oportunitat d’abraçar al seu nadó durant més temps. Si voleu col·laborar, heu d’escanejar el codi QR de la imatge o clicant aquí.

Concurs dibuixos Nadala 2022

Concurs dibuixos Nadala 2022

Cada any, per Nadal, l’ICS Terres de l’Ebre organitza el concurs de dibuix per a infants d’entre 3 i 13 anys. Aquest concurs proposa des de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els diferents centres d’Atenció Primària del territori, que els pacients o ingressats pediàtrics puguin fer dibuixos de Nadal i participar de forma oberta al concurs. El dibuix guanyador forma part del disseny de la Nadala que l’ICS-TE publica per felicitar les festes als seus professionals i usuaris. Enguany la guanyadora del concurs ha estat la Nahia Carles Curto, de 9 anys amb el seu dibuix de l’arribada del Pare Noel amb helicòpter a l’HTVC.

Nous projectes de Libèl·lules dels estels

El bressol del comiat Campanya de micromecenatge destinada a l’adquisició de bressols per als hospitals de la zona. Aquests porten incorporat un sistema de refrigeració que permet alentir el canvi de la mort i allargar el temps on les famílies disposen per acomiadar els seus fills. Cosint ferides Tallers terapèutics on les famílies en dol confeccionen capes de tres mides diferents, en funció del trimestre d’embaràs. Aquestes es donen gratuïtament als hospitals de la zona per embolcallar aquests nadons donant calidesa al moment.