L’ICS Terres de l’Ebre organitza la jornada “El poder de les cures infermeres en els resultats de salut de Terres de l’Ebre” amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria

Amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria, l’ICS Terres de l’Ebre ha impulsat una jornada sota el títol “El poder de les cures infermeres en els resultats de salut de Terres de l’Ebre”, que tindrà lloc el pròxim dilluns, 13 de maig, de 9 a 14.30 h, a l’edifici de les Delegacions de Tortosa. L’objectiu de l’esdeveniment és donar a conèixer noves línies assistencials i projectes liderats per infermeres de l’ICS Terres de l’Ebre.

Estrella Martínez, directora d’Infermeria de l’Hospital Verge de la Cinta (HTVC), destaca la importància de l’atenció infermera en el sistema sanitari actual: “En els últims anys ha evolucionat i ha adquirit noves competències i nous rols en l’àmbit sanitari. Creiem que és necessari fer difusió de l’activitat assistencial infermera envers les persones ateses, el rol de lideratge en l’àmbit de les cures i els projectes multidisciplinaris dins de la xarxa sanitària i l’entorn tant hospitalari, com de l’atenció familiar i comunitària”.

El Dia Mundial de la Infermeria se celebra el 12 de maig i enguany porta per lema “El poder econòmic de les cures infermeres”. Actualment, l’ICS Terres de l’Ebre compta amb 606 infermeres que configuren la columna vertebral de l’assistència de salut a la regió. Per aquest motiu, la jornada va destinada a totes les infermeres de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre i a altres col·lectius interessats en la temàtica.

Cristina Sanz, infermera i adjunta a Direcció d’Atenció Primària, explica que “el propòsit pedagògic de la jornada és que les persones assistents adquirisquen coneixements sobre noves àrees de cures infermeres i coneguen els circuits i projectes liderats per infermeres en l’entorn organitzatiu actual.”

Les sessions de la jornada seran teoricopràctiques i tractaran temes com la seguretat i qualitat en l’atenció, el control de la infecció, les cures, la salut i escola, la humanització sanitària, l’atenció en l’àmbit residencial, l’atenció a pacients amb fibromiàlgia i la prevenció i cura de la desorientació del pacient ingressat.

Amb el lema d’aquest any, ‘El poder econòmic de les cures infermeres’, el Consell Internacional d’Infermeres ha volgut posar èmfasi en la importància del rol econòmic i social que desenvolupen les infermeres i destacar que la inversió estratègica en infermeria pot aportar beneficis econòmics i socials significatius. En aquest sentit, la jornada busca posar en valor aquest rol estratègic i fomentar un major reconeixement del paper de les infermeres de l’ICS Terres de l’Ebre en el sistema sanitari.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.