L’ICS Terres de l’Ebre ha desenvolupat el projecte “Amb tu” per a millorar la comunicació entre pacients, professionals i familiars

 

Des dels diferents llocs de treball, els professionals de l’ICS a les Terres de l’Ebre intentem col·laborar en la humanització del procés assistencial. I especialment ara, en aquests moments crítics amb motiu de la COVID-19, hem sumat esforços per a millorar l’apropament entre pacients i familiars, i facilitar-los el suport emocional.

És per això que hem desenvolupat un projecte anomenat “Amb tu” que, mitjançant eines com la videotrucada o l’enviament de missatges SMS, pretén donar resposta a les necessitats comunicatives, d’una banda, entre els pacients ingressats a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els seu familiars, i, d’una altra banda, entre els malalts aïllats al seu domicili, els seus familiars i els professionals de la salut.

Així mateix, el projecte permet establir la comunicació tant en l’àmbit hospitalari com en l’àmbit d’atenció primària i entre metge-pacient, metge-familiar o pacient-familiar.

Concretament, “Amb tu” incorpora la tecnologia següent:

  • Videoconferència entre els pacients ingressats i aïllats, i els seus familiars.
  • Missatgeria a través dels mòbils que proporciona la informació del metge als familiars dels malalts ingressats i aïllats, com a complement de la comunicació que dona diàriament.
  • Videoconferència entre els pacients i els metges, especialment d’atenció primària,  que facilita les visites virtuals sense necessitat de fer desplaçaments als centres.

Paral·lelament, s’ha creat una unitat de suport per a coordinar les sol·licituds dels familiars amb els professionals sanitaris, amb la qual es pot contactar pel correu electrònic: gerencia.ebre.ics@gencat.cat o bé trucant al 634 296 919 de dilluns a diumenge de 8 a 19 h.

Estem convençuts que aquestes eines que avui posem en marxa també tindran una aplicació en el futur que garantirà un contacte més directe i personalitzat entre els serveis sanitaris i els pacients.

Vídeo Canal21Ebre

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.