L’HTVC tindrà biblioteques lliures a les plantes d’hospitalització per a les persones ingressades

Les persones ingressades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) podran gaudir de la lectura gràcies al projecte de biblioteques impulsat per la Comissió d’Humanització de l’Hospital. Aquesta iniciativa, que convida els i les professionals de l’ICS Terres de l’Ebre a donar llibres, recull exemplars per a crear petites biblioteques a les plantes de l’hospital.

El projecte, que s’ha reactivat després de la pandèmia de covid-19, ofereix un recurs més per a fer més amena l’estada de les persones usuàries de les plantes d’hospitalització. Les persones ingressades poden escollir qualsevol llibre o revista per a llegir gratuïtment i quan acaben l’hospitalització poden emportar-se el llibre a casa si encara no han acabat la lectura. Igualment, si continua l’hospitalització poden escollir tants llibres i revistes com hi haja disponibles. Juntament amb el llibre o revista, l’equip d’Infermeria també entrega un punt de llibre dissenyat per l’equip de comunicació de l’ICS Terres de l’Ebre perquè les persones usuàries del servei tinguen un bon record de l’etapa d’hospitalització.

En una primera fase s’ha instal·lat la biblioteca a la planta de Medicina Interna i posteriorment s’instal·larà a la resta de plantes. Glòria Puntes, adjunta a direcció d’Infermera de l’HTVC, explica que “la iniciativa no només contribueix a millorar el benestar dels pacients durant la seua estada, sinó que també fomenta la lectura i proporciona moments de desconnexió i entreteniment. A més, és una manera de reforçar el vincle entre professionals i usuàries de l’HTVC”.

Sandra Anento, infermera supervisora de plantes i membre de la Comissió d’Humanització, afegeix que és una “bona oportunitat per a humanitzar l’atenció hospitalària. Els llibres ofereixen un refugi i una via d’escapament i, a la vegada, ajuden a passar millor el temps durant la recuperació hospitalària. Estem molt il·lusionades amb la resposta dels nostres professionals i confiem que aquesta iniciativa tindrà un impacte molt positiu en les persones ateses.”

Llegir és una medicina per a l’ànima. Bona lectura!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.