L’HTVC organitza una jornada sobre les bombes d’insulina a la delegació del COMT

Aquest dimecres, vora 40 persones de les Terres de l’Ebre han participat a la Jornada de Bombes d’Insulina organitzada per l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), amb la col·laboració de l’Associació Units per la Diabetis i el Col·legi de Metges de Tarragona i celebrada a la delegació de la COMT a Tortosa.

La sessió, dirigida per la Dra. Berta Soler, pediatra referent de la Unitat de diabetis Infantil del Servei de Pediatria de l’HTVC, ha abordat l’ús de les bombes d’infusió contínua d’insulina. La Dra. Soler explica que “ha estat una xerrada molt útil per a explicar el funcionament i resoldre dubtes de les famílies que encara no usen aquesta opció terapèutica. També hem escoltat l’experiència de famílies veteranes en l’ús del dispositiu. La trobada entre pacients és important perquè normalment les famílies que encara no les porten tenen molts dubtes.”

Neus Rodríguez, directora mèdica de l’HTVC, també ha participat en la sessió i ha destacat la importància de promoure xerrades dels professionals a les associacions de pacients: “Les bombes d’infusió d’insulina vinculades als sensors de glucosa són el ‘gold standard’ del tractament. Posar-les a edats més precoces, a banda del millor control metabòlic i de qualitat de vida, permet que els infants creixin amb els dispositius i els tinguen completament integrats al seu dia a dia.”

La jornada ha posat de manifest la importància de la col·laboració entre professionals sanitaris i famílies en la gestió de la diabetis infantil.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.