L’HTVC avança en el tractament de la hiperplàsia benigna prostàtica amb cirurgia làser

El Servei d’Urologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) fa passes cap a la millora del tractament de la hiperplàsia benigna prostàtica amb la implementació de la cirurgia làser, ja que permet una intervenció menys invasiva, més segura i amb una recuperació postoperatòria més ràpida.

En una jornada formativa especialitzada, els professionals mèdics de l’HTVC han rebut una instrucció detallada sobre aquest procediment, amb la intenció de potenciar-ne l’ús en pròstates de dimensions considerables. El doctor Javier Sánchez de l’Hospital Clínic de Barcelona ha dut a terme una enucleació prostàtica amb el làser Holmium d’Olympus amb l’objectiu de mostrar les possibilitats d’aquesta tecnologia.

L’adopció de la cirurgia làser presenta avantatges, tant per als pacients com per als centres hospitalaris: redueix de manera significativa els dies d’estada hospitalària, minimitza els riscos de complicacions com el sagnat i assegura una recuperació postoperatòria més àgil i amb menys seqüeles. En aquest sentit, el cap del Servei d’Urologia de l’HTVC, Daniel Rodezno, remarca la importància d’assegurar “la màxima seguretat de les persones ateses, per això apostem per tècniques menys invasives i més eficaces.”

Inicialment dissenyat per a la fragmentació de càlculs renals i ureterals, aquesta tecnologia làser ha demostrat la seua eficàcia també en el camp de la cirurgia prostàtica, especialment en casos de pròstates de mida moderada. Rodezno destaca que l’objectiu és “progressar cap a l’ús de la tecnologia làser, la qual cosa ens permetrà reduir la necessitat de recórrer a cirurgia oberta en casos de pròstates més voluminoses i eliminar les llistes d’espera per aquesta operació”.

Recentment, el Servei d’Urologia de l’HTVC també ha incorporat el Rezum i l’ITIND, unes altres dos tècniques innovadores per a tractar la hiperplàsia benigna de pròstata amb la finalitat de proporcionar una assistència mèdica ràpida, de qualitat i confortant.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.