L’HTVC va acollir el seminari ‘Nous rols i noves realitats en l’atenció infermera’ en el Dia Internacional de la Infermeria

Com cada any, el 12 de maig, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa va commemorar el Dia Mundial de la Infermeria.

Coincidint amb aquesta data, la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Verge de la Cinta i la Atenció Primària de les Terres de l’Ebre va organitzar el seminari ‘Nous rols i noves realitats en l’atenció primària’, destinat a totes les infermeres i infermers de la Gerència Territorial i altres col·lectius interessats. El seminari es va retransmetre en directe i es pot veure al canal de YouTube de l’ICS Ebre.

En els últims anys, l’atenció infermera ha evolucionat adquirint noves competències i nous rols en l’àmbit sanitari. Per aquest motiu, les Direccions Infermeres van organitzar aquest seminari per a fer difusió de la nova realitat assistencial i valorar la tasca que desenvolupa el col·lectiu, dins l’equip multidisciplinari i complex que forma tota la xarxa sanitària.

La directora d’infermeria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Estrella Martínez Segura, va recordar que “l’evidència científica avala que una atenció amb més infermeres és més segura per al pacient i proporciona una atenció amb més qualitat i més serveis en tots els sentits”. Així mateix, ha agraït “la dedicació i la implicació de tot l’equip d’infermeria” en aquest dia assenyalat. A la vegada l’ha encoratjat a “continuar millorant la qualitat de vida, el benestar, la seguretat, l’atenció i l’acompanyament que les persones, les famílies i la comunitat de les Terres de l’Ebre necessiten”.

Cristina Sanz, adjunta a la direcció d’Atenció Primària, va agrair a les infermeres i infermers la implicació que tenen amb la seua la feina, en l’atenció a les persones i en que tot el procés que realitzen sigui de gran qualitat.

Per la seua banda, el nou director gerent de l’Institut Català de la Salut, Xavier Pérez, que va visitar l’HTVC  el mateix 12 de maig, va apel·lar al conjunt dels professionals de l’ICS: “Tenim un repte important, amb la voluntat de millorar el sistema de salut a tot el territori i, en aquest sentit, hem de treballar junts.”

El seminari va abordar temàtiques com la seguretat i qualitat en l’atenció; l’atenció en la donació d’òrgans; el desplegament ARES; les pràctiques avançades d’infermeria i els models organitzatius i de comunicació de l’àrea ambulatòria, l’atenció oncològica, l’atenció maternoinfantil, l’atenció a la cronicitat; l’atenció al pacient amb ictus i l’atenció comunitària.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.