L’Escola del Cuidar, un projecte de suport a cuidadors de persones amb demència, guanya la Beca Bertha

Un grup de cinc infermeres de l’ICS Terres de l’Ebre, Ester Gavaldà, com a investigadora principal, Mar Lleixà, Núria Brunet, Maria Teresa Irigoyen i Begonya Tomàs ha guanyat la Beca Bertha 2018, convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social.

El projecte guanyador, “Disseny, implementació i efectivitat d’un programa de suport a cuidadors i cuidadores de persones amb demència a la ciutat d’Amposta: Escola del Cuidar”, pretén avaluar l’efectivitat d’aquesta Escola del Cuidar en la qualitat de vida, la sobrecàrrega, l’autoeficàcia i el grau de suport social dels cuidadors comparant aquests paràmetres abans i després de la intervenció.

L’Escola del Cuidar és una iniciativa conjunta de professionals del CAP Amposta, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta  que va nàixer amb la voluntat de donar suport als cuidadors no professionals que atenen de manera continuada persones en situació de dependència o discapacitat.

S’espera que els resultats de l’estudi tinguin un impacte social rellevant perquè centra l’atenció en els cuidadors principals els quals, amb el temps, poden patir alteracions físiques i psicològiques. Per això, l’equip d’infermeria guanyador vol “apropar-se als cuidadors oferint informació fiable i de qualitat i poder-los acompanyar i fer més suportable l’experiència de tenir cura i alhora contribuir a visibilitzar la dedicació d’aquestes persones”, i si es confirma la hipòtesi del seu estudi, establir la base per iniciar la intervenció als cuidadors de familiars de demència i el suport que han de rebre des del moment del diagnòstic de la malaltia, per millorar la seva qualitat de vida, disminuir la sobrecàrrega i augmentar el seu grau de suport social.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers ha fet l’anunci oficial del projecte guanyador de la Beca Bertha d’investigació, el divendres 9 de novembre, en el marc de la presentació d’una nova edició del Cava Solidari de Bertha, que destinarà els seus beneficis al finançament la mencionada beca.

Més informació:

Web del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers:

http://www.consellinfermeres.cat/ca/noticies/un-projecte-de-suport-a-les-cuidadores-de-persones-amb-demencia-guanya-la-beca-bertha/

Escola del Cuidar al web icsebre.cat

http://www.icsebre.cat/wg/?s=Escola+del+Cuidar

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.