L’Escola del cuidar de Benissanet i més propostes d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre per a l’inici del curs

Els referents de benestar emocional i comunitari de l’ICS Terres de l’Ebre escalfen motors per a la tornada al nou curs i ja han fet noves propostes per a promoure la salut. L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Móra la Nova- Móra d’Ebre i l’Ajuntament de Benissanet posen en marxa aquest mes de setembre l’Escola del Cuidar, que tindrà lloc del 18 de setembre al 13 de novembre, tots els dilluns de 10 a 11:30 h a la Sala Renaixença de Benissanet. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a la biblioteca municipal i a l’Ajuntament de Benissanet.

L’Escola del Cuidar és un programa psicoeducatiu d’aplicació grupal que consisteix en trobades setmanals de 90 minuts en les quals diferents professionals de l’ICS Terres de l’Ebre ofereixen pautes per millorar els aspectes relacionats amb la sobrecàrrega de la persona cuidadora no professional, és a dir, qui atén de manera continuada una persona en situació de dependència o discapacitat.

L’Escola del Cuidar ja s’ha desplegat als municipis de Móra la Nova, Gandesa, la Fatarella, Batea i Horta de Sant Joan, té entre els seus objectius principals proporcionar les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la seua qualitat de vida i facilitar les eines que li permeten viure positivament l’experiència de cuidar. El programa també vol crear un espai de reflexió i d’ajuda mútua, oferir coneixements pràctics per efectuar la cura, ajudar a resoldre problemes concrets i situacions difícils que es presenten en el dia a dia de les persones cuidadores, i donar a conèixer els recursos existents a la comunitat.

Cicle de tallers ‘Higiene del son’ a l’Ametlla de Mar i Tivissa

Amb l’arribada del setembre i de la rutina, el grup d’higiene del son del CAP l’Ametlla de Mar i Tivissa donen el tret de sortida al cicle de tallers ‘Higiene del son’, dirigit a persones que vulguin pautes i estratègies per afrontar l’insomni.

Dormir és un procés neurofisiològic essencial per al bon funcionament del nostre organisme. A més, les alteracions persistents del somni són un factor de risc per al desenvolupament d’un trastorn mental o d’un trastorn per consum de substàncies.

Per això, aquests grups d’higiene del son es dirigeixen a totes les persones que senten la necessitat de rebre un acompanyament, pautes i estratègies per afrontar l’insomni. El cicle de l’Ametlla de Mar ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a l’18 d’octubre, tots els dimecres en horari d’11.30 a 13 h, al mateix CAP de l’Ametlla de Mar. El grup de Tivissa es trobarà tots els dimarts del 19 de setembre al 24 d’octubre, de 18 a 19 h, a la Sala de la Biblioteca. En els dos grups es pot sol·licitar la participació a través de l’equip mèdic i personal d’infermeria de referència dels municipis.

Grup de caminades a la Ràpita, Alcanar i les Cases

Aquests grups, organitzats pels professionals d’atenció primària dels dos municipis –de l’ICS Terres de l’Ebre–tenen l’objectiu de promoure l’activitat física entre la ciutadania i proposar sortides periòdiques, supervisades per professionals de la salut.

Una sola sessió d’activitat física moderada o intensa té beneficis per a la salut. A més, es vol promoure la idea que l’activitat física regular té beneficis importants per a prevenir les malalties cròniques.

El Grup de caminades d’Alcanar i les Cases tindrà lloc entre el 19 de setembre i el 28 de novembre, els dimarts de 9:30 a 10:30 h. La caminada es farà una setmana a cada població i la primera sessió serà a les Cases d’Alcanar. A la Ràpita, les caminades tindran lloc els dijous, de 9 a 10:30 h, del 21 de setembre al 30 de novembre. Les persones interessades a participar-hi es poden informar en els CAP de la Ràpita i Alcanar.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.