Les Terres de l’Ebre segueixen mostrant la seva solidaritat amb el Projecte Emma

La II Gala solidària del Projecte Emma, que va tenir lloc diumenge, 23 d’octubre, a la Unió Filharmònica d’Amposta va recaptar gairebé 3.000 € amb la venda de 197 entrades.

A les 7 del vespre de diumenge va començar la Gala solidària organitzada pel Projecte Emma, a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, coincidint amb la setmana en què s’ha celebrat el Dia Mundial del Càncer de Mama.

Alumnes de l’escola de teatre i circ d’Amposta van anar escalfant l’ambient rebent els assistents a mesura que arribaven a l’Auditori, els quals van poder gaudir d’actuacions de diferents artistes del territori: Guardet i la Rondalla, Arrels dels Port, Cor Flumine, Origen 69, Rampaire, Eduard Sanchiz, Steinburg Drag i Drag Divax, Joan Rovira, Khalifa Grup i la Coral del Temple que va tancar la gala. L’espectacle va ser conduit per Manel Ramón i amenitzat per les drags Steinburg i Divax.

Durant la campanya del Projecte Emma s’ha comptat amb la col·laboració de centenars de persones, empreses, entitats i botigues del territori. Aquesta II Gala ha estat possible gràcies a la contribució Racó de la Festa d’Amposta, i del Boix Verd de Roquetes, que han tornat a fer la decoració; el càtering per als artistes, equip tècnic i organització ha estat a càrrec del Forn Germans Marín; Imagina Ràdio ha fet la producció de la gala, la part tècnica (so i llums) ha estat a càrrec de l’empresa Tot Sona d’Amposta, i l’Ajuntament d’Amposta a cedit l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, escenari de la gala.

L’acte va iniciar amb el parlament de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que va agrair a tots els assistents la seva presència i als implicats el seu altruisme. A més, va remarcar que el treball seriós d’investigació que estan portant les persones que hi ha al darrere del Projecte Emma, ha  donat la credibilitat que li pertoca al projecte, el quan omple d’esperança als pacients i familiars dels malalts de càncer de mama.

Tot seguit, Joan Nin, director del Servei Territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, va posar en relleu que “iniciatives com el Projecte Emma que promouen la recerca, la investigació i la docència són molt importants per al territori” i va donar les gràcies a tots aquells que participen en aquest projecte per la tasca feta.

Per la seva part, la gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, Maria Ferré, va definir el Projecte Emma com “un exemple de solidaritat, de compromís i de feina ben feta” i va destacar la important d’aquest projecte per a avançar en els estudis per a trobar un tractament millor, i millorar així la supervivència i la qualitat de vida de les pacients. A més, va voler agrair a tots els implicats que hi donen suport i col·laboren.

A continuació, Rosa Ripollès, presidenta de la Fundació Doctor Ferran va dir que “la recerca, la docència i la innovació són un pilar essencial en la societat d’avui en dia”. I va concloure el seu discurs dient que “el Projecte Emma hauria de ser l’inici d’un canvi en la recerca al territori.”

Enmig de les actuacions, Lluïsa Bertomeu, periodista reconeguda del territori i pacient de càncer de mama des de fa un any, va parlar des de l’experiència com a pacient i va recalcar que “ens hem de creure la sanitat que tenim”. També, va posar en valor el fet que les pacients puguin realitzar els tractaments al territori, sense necessitat de fer desplaçaments a Barcelona o Reus, i va agrair la realització d’actes com el d’ahir perquè “la música és l’aliment de l’ànima”.

La van acompanyar en el parlament Rosa Guillamon, delegada de la Lliga contra el càncer d’Amposta, que va recordar que “la recerca és l’únic mitjà per a guanyar el càncer, per aquest motiu el Dr. Borràs es va comprometre a què la Lliga contra el càncer faria una aportació de 30.000 euros en 3 anys” .

Per la seva part, Carlos López, coordinador de recerca territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre i líder del Projecte Emma, va agrair a tots els implicats el seu altruisme, sense la col·laboració dels quals aquest projecte mai hagués sigut una realitat. També, va explicar que s’ha fet amb les aportacions rebudes fins ara, i va parlar dels primers resultats obtinguts, gràcies a la investigació.

La cloenda de la gala va ser a càrrec del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, que va cloure l’acte agraint a tothom la seva implicació altruista amb el Projecte Emma, el qual va dir que “és un exemple de recerca, talent i solidaritat”. Amb el seu parlament es va donar pas a l’última actuació de la nit protagonitzada per les guanyadores de l’euforICS, la Coral del Temple.

Tortosa,  25 d’octubre de 2022

II Gala Projecte Emma integra aquí

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.