L’EAP Terra Alta impulsa un taller literari per abraçar el darrer tram de vida

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Terra Alta, en estreta col·laboració amb el Consell Comarcal de la Terra Alta, ha impulsat un taller comunitari en format literari per a parlar del tram final de vida. Amb un enfocament psicoeducatiu, es durà a terme un taller literari de quatre sessions amb l’objectiu de fomentar la reflexió i el diàleg sobre aquest cicle, reconeixent-lo com a part inherent a l’acte de viure.

Les sessions tindran lloc durant el mes de febrer (5, 12, 19 i 26) d’11.30 a 13 h. Les inscripcions estan obertes i es poden fer al telèfon 630 847 395.

En una comarca on més del 75% de la població presenta sobre envelliment, l’EAP Terra Alta considera vital abordar aquesta etapa crucial. El taller, que es desenvoluparà amb un format inclusiu i acollidor, garanteix un espai segur on les persones participants podran compartir les seues temors i creences sobre el darrer tram de la vida.

Neus Guerrero, referent de benestar emocional i comunitari (RBEC) és la professional que lidera aquest projecte d’equip i destaca que “és necessari i urgent parlar d’aquesta fase de la vida i donar suport a aquelles persones que han de fer-hi front, siga en primera persona o des de l’acompanyament a un familiar, amic, etc. L’objectiu principal és poder prevenir el dol complex, preparant-nos per al que serà inevitable”.

La cloenda del taller comptarà amb la presència del Dr. Juan Carlos Trallero, metge de família amb més de 20 anys dedicat a cures pal·liatives, final de la vida i acompanyament.

Francesca Frígola Pérez, directora de l’Equip d’Atenció Primària Terra Alta, expressa la importància d’aquesta iniciativa: “Amb aquesta intervenció psicoeducativa, volem apropar-nos a la població, des de la proximitat i l’escolta amorosa i activa, tot proporcionant eines i suport a la ciutadania per enfrontar aquesta fase final de manera més conscient i tranquil·la, alhora que s’enforteixen els lligams de col·laboració i treball amb els agents del territori.”

En aquest sentit, l’EAP Terra Alta contempla la possibilitat d’organitzar una jornada professional metaformativa sobre la fase final de la vida a la Terra Alta en un futur pròxim, amb l’objectiu de seguir fomentant la preparació dels equips sanitaris a l’hora de donar suport a les persones ateses durant aquesta etapa.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.