L’EAP Flix impulsa a Ascó un taller literari per abraçar el darrer tram de vida

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Flix, en estreta col·laboració amb l’Ajuntament d’Ascó, ha impulsat un taller comunitari en format literari per a parlar del tram final de vida i promoure un espai de reflexió, suport, diàleg i acompanyament. Amb un enfocament psicoeducatiu, “El final de la vida: afrontament i presa de decisions” comptarà amb quatre sessions amb l’objectiu de fomentar la reflexió i el diàleg sobre aquest cicle, reconeixent-lo com a part inherent a l’acte de viure.

Les sessions tindran lloc a la Biblioteca Municipal d’Ascó el 27 de maig i el 3,10 i 17 de juny de 10.30 a 12 h. Les inscripcions estan obertes i es poden fer al telèfon 977 405 006 o al correu electrònic activitats@asco.cat.

En una comarca on hi ha un envelliment important de la població, l’EAP Flix considera vital abordar aquesta etapa crucial. El taller, que es desenvoluparà amb un format inclusiu i acollidor, garanteix un espai segur on les persones participants podran compartir les seues temors i creences sobre el darrer tram de la vida.

Neus Guerrero, referent de benestar emocional i comunitari (RBEC) és la professional que lidera aquest projecte d’equip i destaca que “és necessari i urgent parlar d’aquesta fase de la vida i donar suport a aquelles persones que han de fer-hi front, siga en primera persona o des de l’acompanyament a un familiar, amic, etc. L’objectiu principal és poder prevenir el dol complex, preparant-nos per al que serà inevitable”.

La cloenda del taller comptarà amb la presència del Dr. Juan Carlos Trallero, metge de família amb més de 20 anys dedicat a cures pal·liatives, final de la vida i acompanyament.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.