La Unitat de Rehabilitació Cardíaca de l’Hospital Verge de la Cinta consolida la seva activitat

L’equip de la Unitat que és multidisciplinari, està format per rehabilitadors, un internistes, cardiòlegs, psicòlegs, infermeres i fisioterapeutes, i ha tractat 427 pacients des de la seva creació.

En un principi, els pacients candidats de tractament a la Unitat presentaven insuficiència cardíaca secundària a miocardiopatia, valvulopatia congènita o adquirida cardiopatia isquèmica avançada i arrítmia. I, a partir de l’any 2015 s’hi han incorporat malalts amb síndromes coronàries agudes amb l’objectiu de disminuir l’aparició de nous infarts i, per tant, reduir-ne la morbimortalitat.

La finalitat de la Unitat és millorar la capacitat física i el rendiment cardiovascular dels pacients amb un programa que inclou, d’una banda, exercicis físics específics, individualitzats i supervisats, per incrementar la capacitat de tolerància a l’esforç, i, d’una altra banda, incorpora el control de factors de risc modificables com el tabaquisme, la diabetis, l’obesitat, el colesterol, el sedentarisme, l’estrès i la hipertensió arterial.

Amb aquesta teràpia l’equip també pretén, amb el suport psicològic corresponent, la reintegració laboral del pacient, un canvi en els hàbits de vida, el reconeixement dels factors de risc, el reforç sobre l’administració i els efectes secundaris dels fàrmacs, i, en definitiva, ser independent en les activitats de la vida diària.

Des del punt de vista dels recursos sanitaris, la rehabilitació cardíaca disminueix el nombre de reingressos i consultes, i millora l’adherència al tractament farmacològic, la qual cosa incideix en la reducció de les despeses mèdiques directes.

 

 

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *