La Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres d’Ebre fa una nova donació de 10.000 € per al Projecte Emma

El passat 30 de novembre, La Lliga va fer la seva última aportació prevista de 10.000€ al Projecte Emma, sumant un total de 30.000 €, per investigar el càncer de mama en el marc de l’acord amb la Fundació Doctor Ferran i l’ICS a les Terres de l’Ebre.

La presidenta de la Lliga, la Dra. Agustina Sirgo, la vicepresidenta la Sra. Lídia Pascual i la florista decoradora Heura Musa van lliurar el xec al Dr. Carlos López, coordinador de recerca territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre i del projecte Emma, a la Dra. Marylène Lejeune, coordinadora del grup de recerca en patologia oncològica i bioinformàtica, juntament amb les quatre investigadores del grup de recerca del Projecte Emma: Esther Sauras, Noèlia Gallardo, Laia Reverté i Alba Fischer. La Lliga es va comprometre a donar 10.000 € durant 3 anys fins arriba a un total de 30.000 € d’aportació al Projecte Emma.

La relació de La Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres d’Ebre amb la ciutadania i la sanitat pública al territori és ben coneguda. El compromís adquirit amb el Projecte Emma se suma a totes les activitats que La Lliga posa a l’abast de la població, des de fa 29 anys, com són les accions formatives i informatives sobre la prevenció, el diagnòstic i la investigació en càncer, la captació de fons per a la investigació i una atenció molt especial als pacients de càncer i les seves famílies.

Durant el lliurament la Dra. Agustina Sirgo va destacar la importància d’aquesta col·laboració amb la investigació i l’impuls que representa, i que es culmina amb l’entrega d’aquests darrers 10.000 €. A més, no va descartar poder continuar col·laborant més endavant amb el Projecte. També va ressaltar la importància i l’agraïment de totes les aportacions, siguin petites o grans, per ajudar a la Lliga a tirar endavant i per poder seguir  investigant.

El Dr. Carlos López i la Dra. Marylène Lejeune van agrair el compromís de la Lliga amb el Projecte Emma, i van posar en relleu la importància de totes les contribucions que han rebut perquè el projecte s’hagi convertit en una realitat. Gràcies a la implicació de la ciutadania amb el Projecte, l’any passat es va assolir el primer objectiu dels 150.000 €, i actualment el projecte ja compta amb més de 200.000 € disponibles que s’estan utilitzant per la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre.

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran i el grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment, treballa per a conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta del cos.

El projecte Emma és essencial per investigar el comportament d’aquests ganglis i entendre la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients.

Tortosa, 20 de desembre de 2022 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.