La Fundació Dr. Ferran entrega les Beques Dr. Ferran 2020

S’han lliurat una beca i un accèssit per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut de grups d’investigació en biomedicina de les Terres de l’Ebre. La beca és de 3.000 € i l’accèssit és de 1.500 €.

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

A la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2020 s’han presentat un total de 5 projectes de recerca dels quals s’han premiat els que s’exposen tot seguit.

Beca Dr. Ferran 2020 per a grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i per l’Hospital de la Santa Creu

Projecte guanyador: “Evaluación de la concordancia entre sistemas de vigilancia y los diagnósticos en atención primaria de la gripe en Cataluña”. La investigadora principal n’és Rosa Dalmau Llorca i els investigadors col·laboradors són Carina Aguilar Martín, José Fernández Sáez, Alessandra Queiroga Gonçalves, Ermengol Coma Redon, Emma Forcadell Drago, Josep M. Pepió Vilaubí, Dolores Rodríguez Cumplido, Noèlia Carrasco Querol, Elisabet Castro Blanco, pertanyents al grup de recerca GAVINA de les Terres de l’Ebre. La beca l’ha lliurat el Dr. Salvador Palleja, en representació de Salut Tortosa.

Accèssit beca Dr. Ferran 2020 per a grup emergent, de 1.500 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA, ubicada a Amposta:

Projecte guanyador: “Vivències dels professionals de nova incorporació a la Unitat de Medicina Intensiva de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta durant la pandèmia per la COVID-19: perspectiva dual”. La investigadora principal n’és Silvia Reverté Villaroya i els investigadors col·laboradors són Ruth Tortosa Alted i Marta Berenguer Poblet, del grup d’investigació de Medicina Intensiva de l’HTVC. Ha fet entrega de l’accèssit el Sr. Lluís Ferré i el Sr. Gerard Vergés, gerents de QCA.

Aquest any, la beca Doctor Ferran 2020 per a un grup d’inici ha quedat deserta.

Davant la situació ocasionada per la COVID-19, l’acte de lliurament de les Beques ha tingut lloc aquest dilluns 10 de maig a l’aula Dr. Ferran de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb la presència, únicament, dels investigadors premiats, els patrocinadors i els membres de la Junta de la Fundació Dr. Ferran i representants d’institucions.

Tortosa, 10 de maig de 2021

      

Bookmark the permalink.

Comments are closed.