Josep Rollan: “És una satisfacció que hagen escollit una obra meua per homenatjar els professionals de l’ICS Terres de l’Ebre”

Parlem amb Josep Rollan i Anoll (1940), un reconegut pintor de Tortosa que destaca pel seu traç distintiu i la seua especialització en diverses tècniques, com la pintura a l’oli, les aquarel·les i els dibuixos a llapis. De fet, la seua destresa li ha valgut més de 80 premis de pintura ràpida en certàmens de dibuix d’àmbit local i nacional i la participació en més de cinquanta exposicions a Catalunya, l’Estat espanyol i Europa.

L’autor ha donat una de les seues obres a la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre per a la seua reproducció amb l’objectiu d’homenatjar els professionals de l’ICS Terres de l’Ebre que s’han jubilat el 2022 o que han complert 25 anys al servei de la institució. L’obra original quedarà exposada a les instal·lacions de la Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre. A més, a l’entrada de Consultes Externes de l’HTVC es pot contemplar una exposició d’una desena de quadres.

– Quina obra ha donat a la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre?
Aquesta obra “La plantada d’arròs tradicional a Delta de l’Ebre” és una de la col·lecció formada per una vintena que representen la feina que se solia fer a la campanya de l’arròs aquí a la nostra zona. Espero que tothom puga gaudir d’aquesta obra, és una satisfacció per a mi que l’hagen escollit.

– Parla’ns de la seua obra al llarg de la seua trajectòria.
Soc un enamorat dels paisatges que caracteritzen les Terres de l’Ebre. M’agrada tot, la pintura en general, els olis, aquarel·les, pastels, dibuixos… Quan surto a pintar paisatges m’agrada utilitzar les aquarel·les per a fer panoràmiques, paisatges o costums, quan pinto a l’estudi opto per l’oli o el dibuix, a casa també faig paisatges o retrats. En l’actualitat tinc una col·lecció de més de 1.000 obres exposades al meu estudi de Tortosa i en altres indrets.

– Continua pintant?
Sí, tot i que ja fa anys que estic jubilat cada dia em poso a pintar alguna cosa, em continua apassionant. En l’actualitat també imparteixo classes de dibuix i pintura de forma desinteressada al Casal de Jubilats de l’Esplai “la Caixa” de Tortosa, en una molt bona assistència de gent gran interessada en les activitats de les arts pictòriques. A més, continuo exposant les meues obres en diferents exposicions, les últimes han estat a Amposta i Tortosa.

– Com va començar la seua passió pel dibuix i la pintura?
Jo sempre dic que vaig néixer amb un llapis a les mans. De menut vaig cursar estudis al col·legi dels “Hermanos la Salle” de Tortosa, on em va sorgir l’interès per la pràctica del dibuix i la pintura, estimulat per l’obtenció de màximes qualificacions en dibuix amb premis en l’àmbit local, provincial i estatal. A partir dels anys setanta vaig poder convertir la meua passió en una professió i vaig començar a compaginar la feina de pintor amb la botiga de belles arts que portava amb la meua dona. Durant anys també vaig organitzar el concurs Nacional de Pintura Ràpida i lliure i la fira de dibuix i pintura d’Artosa, una activitat molt valorada i participativa.

       

Bookmark the permalink.

Comments are closed.