Jornada La Salut del Moviment

L’Equip d’Atenció Primària L’Ampolla-Camarles-L’Aldea, amb el suport de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, ha organitzat la Jornada La Salut del Moviment, amb l’objectiu de promoure l’activitat física com un dels pilars de la salut de la població.

La Jornada tindrà lloc el dia 2 de juny de 2022, a les 18 hores, a l’Auditori del Consell Comarcal del Baix Ebre, al Viver d’Empreses del Polígon de Camarles, i el ponent principal serà el Dr. Joaquim Guasch, especialista en Medicina de l’Esport.

Si les persones d’arreu del món mantinguessin uns majors nivells d’activitat física, cada any es podrien evitar més de 4 milions de morts.

Segons dades publicades aquest passat gener de 2022 sobre els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya, valorant l’estat de salut i els comportaments que s’hi relacionen, el nostre territori (Terres de l’Ebre) es troba a la cua pel que fa a nivells mínims d’activitat física saludable, amb un estancament en el seu creixement, des de 2016. A més a més, una tercera part de la nostra població passa més de 7 hores diàries asseguda, i quasi una quarta part no camina ni tan sols un mínim de 10 minuts diaris en els seus desplaçaments.

Patologies com l’obesitat o les limitacions per poder dur a terme activitats de la vida diària estan mostrant una tendència a l’alça, fet que, lligat a l’elevada prevalença de població de més de 15 anys amb problemes de salut crònics o de llarga durada, fan de l’exercici físic una necessitat urgent.

Per poder generar canvis substancials d’aquesta tendència, cal la implicació directa de totes aquelles persones que tenen una responsabilitat directa o indirecta en dur a terme accions que generin un entorn més actiu i saludable, més enllà del sistema sanitari.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.