Inici de les obres d’ampliació de l’HTVC

Aquesta setmana han començat els treballs previs de les obres d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). L’ampliació permetrà aconseguir un equipament més modern, urbà, amb més capacitat d’intervencions i amb estàndards del 2023 tant per als usuaris, com per als professionals i els acompanyants.

Amb l’inici dels treballs, cal realitzar alguns ajustos en les zones de pàrquing per garantir el desenvolupament de la primera fase de les obres. Així, s’han habilitat nous llocs d’aparcament especialment pensats per a cobrir les diferents  necessitats.

D’una banda, ja es disposa del nou pàrquing exterior de més de 400 places, que es va inaugurar a principis de novembre. L’aparcament és lliure i gratuït per als professionals del centre, persones usuàries i acompanyants.

El pàrquing està dividit en quatre plantes, amb accés extern per a vehicles des de les dos plantes inferiors i sortida de vehicles i accés a peu des de la planta segona, a nivell de carrer. Les plantes 1, 2 i 3 tenen accés amb vehicle des de la planta primera i estan destinades a les persones usuàries, la 0 està reservada a professionals.

D’altra banda, s’han destinat vora 20 places de vehicles de dos rodes a la planta baixa del nou aparcament exterior. A més, a la planta 1 també hi ha disponibles 10 places per a motos, amb la possibilitat d’augmentar-ne la capacitat si escau.

Al nou pàrquing exterior també s’han habilitat places d’aparcament per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda. A més, s’ha assignat una àrea d’aparcament a la zona on estacionaven els taxis, davant l’entrada de consultes externes per a facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. El taxis ara poden aparcar des de la parada del bus fins a la sortida de l’actual aparcament.

Aquesta mateixa setmana ha quedat anul·lat l’aparcament situat davant la façana de l’entrada principal de l’HTVC a causa de l’inici de les obres d’ampliació. Els vehicles que hi ha ara estacionats podran sortir d’aquesta zona durant els pròxims dies, però no es permetrà l’accés a cap vehicle nou, ja que l’accés estarà restringit amb una tanca.

   

Actuacions de l’ampliació de l’HTVC

L’ampliació de l’HTVC contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, amb un nou edifici que connectarà amb l’edifici actual i que disposarà d’un aparcament soterrat, una nova connexió mitjançant ascensors entre l’Hospital i el centre de la ciutat de Tortosa i una reforma de més de 1.200 metres quadrats d’espais alliberats de l’edifici actual.

Aquest nou edifici permetrà modernitzar espais i equipaments per tal d’incrementar i adequar la capacitat assistencial de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre a les necessitats actuals de salut de la població, alhora que facilitant als professionals l’espai i l’equipament necessaris per a desenvolupar les seues tasques amb criteris d’eficàcia, eficiència i qualitat dels resultats. La distribució del nou edifici es preveu de la següent manera:

A la planta inferior s’hi establirà una nova i modernitzada àrea de Farmàcia. A la planta baixa s’hi ubicarà l’Hospital de Dia, que millorarà la dotació amb 24 butaques, 4 llits per atenció a les persones amb més dificultats i 8 consultes vinculades a l’hospital de dia. La primera planta es destinarà a 24 noves consultes externes, a més de sales de treball. A la segona i tercera planta s’hi ubicarà el bloc quirúrgic i l’àrea d’esterilització. Aquesta nova àrea quirúrgica ajudarà a millorar els circuits i a incrementar l’activitat i la capacitat quirúrgica del centre, donant resposta a les necessitats actuals de la població.

La connexió entre l’edifici existent de l’hospital i la nova construcció es farà a través d’un nou vestíbul d’accés. Aquest nou espai d’accés proporcionarà una transició més suau i gradual de l’exterior a l’interior per als usuaris de l’hospital, oferint una escala pública i ascensors per accedir a les consultes, a l’hospital de dia o a qualsevol altre servei requerit.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.