II Seminari d’abordatge interdisciplinari de violència masclista a les Terres de l’Ebre

La Seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre a Tortosa ha acollit, el divendres dia 1 de desembre, el II Seminari d’abordatge interdisciplinari de violència masclista al Baix Ebre, organitzat per la Gerència de l’ICS i l’Institut Català de les Dones a Terres de l’Ebre.

El Seminari ha estat inaugurat pel Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa, i per la Sra. Carme Valls, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre.

A la Sala Terres de l’Ebre de la Seu de la Generalitat s’han aplegat 85 professionals de diferents àmbits del territori amb l’objectiu de conèixer els recursos comarcals davant els casos de violència masclista, així com desenvolupar casos pràctics de forma interdisciplinària.

La Sra. Carme Valls, coordinadora territorial de l’ICD – Oficina Terres de l’Ebre ha donat a conèixer el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista de les Terres de l’Ebre.

Seguidament, coordinada per la Dra. Ester Carrasco, metgessa de família a l’EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar i membre de l’equip comarcal per a l’abordatge interdisciplinari de violència masclista a la comarca del Montsià, s’ha fet un abordatge interdisciplinari amb la intervenció de diversos especialistes.

A continuació, la Sra. Cristina Grau, tècnica d’immigració del Baix Ebre ha presentat el protocol d’actuació en la prevenció de la mutilació genital femenina.

Per part del Consell Comarcal del Baix Ebre, hi han pres part el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre (SIAD) i els Serveis Socials Bàsics del Baix Ebre. De l’Ajuntament de Tortosa, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Tortosa (SIAD) i els Serveis Socials Bàsics de Tortosa. Del cos de Mossos d’Esquadra, hi ha intervingut el Grup d’Atenció la Víctima. També hi han participat representants dels Serveis d’Intervenció Especialitzada de les Terres de l’Ebre (SIE), de la Direcció General de Famílies, del Servei Territorial d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència de Terres de l’Ebre, de l’Institut Català de les Dones (ICD) Oficina Terres de l’Ebre i del Servei d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut.

Finalment, la clausura de la jornada ha estat a càrrec del Sr. Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, i la Sra. Mar Lleixà, directora territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre.

Properament se’n farà una nova edició a la Terra Alta.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.