Urgències

Situació
Planta semisoterrani

Telèfon
977 51 91 00 (centraleta)

Correu electrònic
comunicacio.ebre.ics@gencat.cat

Personal

Cap de servei: Dr. Manuel Martínez

Presentació

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta és un hospital de segon nivell que dóna resposta a les urgències de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, amb una població aproximada de 175.000 habitants, i que ocupa un territori força extens de 2.437 km². Les característiques bàsiques de la població que el Servei d'Urgències atén són l'envelliment i la tendència a la dispersió territorial.

Cartera de serveis

El Servei d'urgències es troba ubicat a nivell del soterrani de l'Hospital Verge de la Cinta i disposa de:
· Àrea de recepció i sala d'espera externa i sala d'espera interna
· Àrea de triatge
· Box d'ambulatori
· Sala de cures
· Sala de guixos
· Sala de tractament (amb tres sillons)
· Boxos de segon nivell: 10 (inclou àrea pediàtrica amb una llitera i dos bressols)
· Dos boxos de crítics
· Annex a la zona d'urgències i dependent d'ella existeix l'àrea de 24 hores amb 8 llits els quals es gestionen des d'urgències.
· També es disposa d'àrea de radiologia simple (amb equip fix i mòbil) annexa a zona d'urgències. L’ecografia i la TAC es realitzen urgents però en l'àrea de radiologia general.
· Es disposa de laboratori d'hematologia i bioquímica urgent, amb tub pneumàtic des d'urgències fins a laboratori per enviament de mostres. També hi ha laboratori de microbiologia urgent.
.
El personal d'urgències és un equip polivalent que atén tot tipus de patologies, no diferenciant per especialitats. Es conta amb el suport de la resta del personal de guàrdia (intensivista, internista, pediatre, cirurgià, anestesista, traumatòleg, ginecòleg, i de guàrdia localitzada: radiòleg, otorrino, oftalmòleg, uròleg, analista, endoscopista, hematòleg i neuròleg per Codi Ictus) que acudeixen a urgències quan se'ls sol·licita.
.
El Servei d'Urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta té capacitat per atendre patologia diversa amb cert grau de complicació (Hospital de nivell 2).
.
Així destaquem:
· Codi ICTUS
· Codi IAM
· Codi PPT
· Ventilació invasiva i no invasiva en insuficiència respiratòria que ho requereixen
· Estabilització del malalt neurocrític
· Estabilització del malalt xocat
Docència

Participació en el programa de formació dels metges interns residents de les especialitats: medicina interna, geriatria, medicina familiar i comunitària, anestesiologia, UCI, pediatria i traumatologia.

Comments are closed.