Grups d’investigació de l’ICS Terres de l’Ebre s’acrediten a la convocatòria de suport a l’activitat científica dels grups de recerca de Catalunya

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha publicat la resolució de la convocatòria SGR-Cat 2021 segons la qual, d’una banda, el Grup de Recerca SensiTEbre s’acredita com a grup emergent, i de l’altra, els grups de recerca EBRICTUS i GAVINA pugen de categoria de preconsolidats a consolidats. A més, el Grup de Recerca de Patologia Oncològica i Bioinformàtica manté la seva categoria de consolidat.

L’objectiu de la convocatòria, de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, és impulsar les activitats dels grups de recerca per tal de reforçar l’ impacte científic, econòmic i social de la seva investigació, així com promoure la projecció internacional d’aquests. En aquest marc, el Grup de Recerca GAVINA ha rebut finançament de 40.000 € en la mateixa convocatòria.

Seguidament, us presentem que fa cadascun dels grups acreditats:

El grup de recerca SensiTEbre té com a missió principal millorar la qualitat de vida dels pacients amb fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica (SFC) i altres SSC relacionades (síndrome de sensibilitat química múltiple, electrosensibilitat), fent un abordatge terapèutic multidisciplinari des de l’Atenció Primària i/o des de la Unitat d’Expertesa en SSC.

El grup EBRICTUS és va crear amb l’objectiu de conèixer la mortalitat, el grau de dependència, la supervivència i els anys potencials de vida perduts després d’un primer episodi d’ictus de la població a les Terres de l’Ebre.

Per la seva part, el grup de recerca GAVINA (Grup d’Avaluació d’Intervencions Sanitàries en Atenció Primària) desenvolupa estudis amb rigor científic d’avaluació d’intervencions sanitàries i la seva implementació a la pràctica clínica de l’Atenció Primària, que aportin evidències per a la presa de decisions a la assistència i que ajudin a millorar el desenvolupament de la tasca diària dels professionals sanitaris. El grup és multidisciplinari i s’organitza en 7 investigadors doctors a dedicació completa 2 investigadors doctors i 2 investigadors predoctorals.

El grup de Recerca de Patologia Oncològica i Bioinformàtica (PO&B) constitueix una plataforma específica per activitats d’investigació centrades en càncer i en anàlisi d’imatges digitals i modelització matemàtica. Amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, treballa des de fa més de 15 anys en la prevenció i el diagnòstic avançat del càncer. Liderat per la Dra. Marylène Lejeune i el Dr. Carlos López, l’equip PO&B és un grup interdisciplinari que inclou patòlegs, oncòlegs, hematòlegs, biòlegs i especialistes en informàtica, amb habilitats clíniques i metodològiques estratègiques per al desenvolupament de les línies de recerca del grup.

Tortosa, 22 de febrer de 2023

Bookmark the permalink.

Comments are closed.