Èxit de les 8 bones pràctiques de l’ICS Terres de l’Ebre presentades a la Jornada del Pla Salut 2021-25

Més de 550 professionals del camp de la salut es van congregar ahir a l’Auditori Felip Pedrell per a participar en la Jornada del Pla de Salut 2021-2025 a les Terres de l’Ebre. En un esdeveniment dedicat a la transparència i l’avaluació dels progressos, es va posar de manifest el compromís de tots els agents de salut del territori per a millorar l’atenció, la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

Durant l’acte es van exposar 14 iniciatives de bones pràctiques que es realitzen al territori en els marcs d’humanització, integració i innovació en salut. L’ICS Terres de l’Ebre va presentar vuit de les 14 experiències d’èxit, les quals van tenir una bona acollida i van abraçar àmplies àrees de la medicina i de l’assistència sanitària.

En la taula centrada en la integració en salut, el Dr. Íñigo Lechuga Duran, cap de Servei i coordinador de Cardiologia a l’HTVC, va exposar els beneficis d’un model de cardiologia territorial, destacant la importància d’una atenció més pròxima i accessible per als pacients cardíacs. Núria Brunet Reverté, infermera gestora de casos del CAP Amposta, va presentar l’experiència d’èxit en atenció integrada social i sanitària, il·lustrant la importància de la coordinació entre àrees per a una assistència completa i personalitzada.

La Unitat multidisciplinar d’Ictus, va ser presentada per Josep Zaragoza Brunet, cap de Servei de Neurologia de l’HTVC, destacant l’abordatge integral i ràpid d’aquesta problemàtica. Sònia Ponce López, infermera, directora de la Línia Pediàtrica i referent del programa territorial de Salut i Escola a Tortosa, va compartir els èxits del programa Salut i Escola, que integra serveis de salut i educació per millorar la salut dels més joves.

Algunes d’aquestes iniciatives tenen un caire interdepartamental, com per exemple el model d’Atenció Integrada salut i social d’Amposta o el programa Salut i Escola.

A la taula de la innovació, els professionals de l’ICS Terres de l’Ebre van presentar iniciatives pioneres. Eric Barreda Prades, enginyer biomèdic, va parlar de l’Atmòsfera 3DLab de l’ICS Terres de l’Ebre i de la seua contribució a la medicina personalitzada. Empar Navasquillo Calderón, directora d’Organització i Estratègia de la Gerència de l’ICS Terres de l’Ebre, va exposar les estratègies de participació i experiència de la persona atesa amb el programa “Amb tu”.

Així mateix, el Dr. Josep Lluís Clua Espuny, metge de família EAP Tortosa Est i coordinador de recerca Ebrictus, va abordar la temàtica de gènere en la salut cardiovascular. Finalment, Jordi Baucells Lluís, director de Sistemes d’Informació i Comunicació de l’ICS Terres de l’Ebre i coordinador TIC de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, va presentar l’ús del 5G rural en l’àmbit de la salut.

Maria Ferré, gerent de l’ICS Terres de l’Ebre, explica que “amb aquestes presentacions a la Jornada del Pla de Salut, des de l’ICS Terres vam posar de manifest la importància de la humanització, la integració del sistema de salut i la innovació com a pilars fonamentals per a un sistema de salut eficient i centrada en les persones ateses a les Terres de l’Ebre”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.