Es modernitza la Unitat d’Ictus de l’HTVC, coincidint amb el Dia Mundial de l’Ictus

El Servei de Neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha adequat la Unitat Ictus Aguts (UIA), una àrea d’hospitalització especial destinada a l’ingrés de pacients amb ictus agut.

La UIA es troba ubicada a la tercera planta de l’HTVC, a especialitats II, i permet proporcionar una atenció especialitzada durant 24 hores al dia. Aquesta unitat està composada de quatre habitacions, 2 dobles i 2 individuals, un sistema de monitoratge de constants i càmeres de videovigilància. La modernització de la Unitat ha permès iniciar els tràmits per a acreditar la Unitat oficialment segons els criteris de la European Stroke Organization (ESO).

Aquest fet pren rellevància avui, 29 d’octubre, en el marc del Dia Mundial de l’ictus. L’ictus és l’alteració de la circulació de la sang al cervell, que consisteix en el taponament o el trencament d’una artèria, que fa que no arribi sang a una part del cervell i que, per tant, les cèl·lules cerebrals morin. En conseqüència, és important actuar de forma immediata, a través d’equips molt especialitzats amb la possibilitat d’una millor recuperació dels pacients.

Josep Zaragoza, cap de Servei de Neurologia de l’HTVC, i Sandra Anento, coordinadora de la Unitat d’Infermeria de la UIA, expliquen que “l’objectiu de la UIA és disminuir les complicacions dels pacients amb ictus agut, així com la seua mortalitat. A la vegada, es pretén millorar la qualitat assistencial”.

   

Paral·lelament, el 18 d’octubre s’han reactivat les xerrades a pacients ingressats d’ictus ingressats i familiars, que tenen lloc tots els dimecres a la sala de reunions de la 4a planta, un servei que s’havia aturat temporalment a causa de la pandèmia de covid-19.

Maria José Rallo i Estrella Martínez, directores de centre i d’Infermeria de l’HTVC, posen en relleu “la creació de la UIA i l’impuls de les xerrades per tal de donar una assistència més segura i confortant als pacients d’ictus” i fan un agraïment públic a tot l’equip multidisciplinari que està implicat en el tractament d’aquesta patologia, tant sanitari com no sanitari: Servei de Neurologia, Servei d’Infermeria (infermeres de la segona planta, TCAIS, zeladors) Servei de Logopèdia, Servei de Radiologia,  treball social, rehabilitació, teràpia ocupacional, suport nutricional i dietètic, serveis de neteja, cuina, administració, manteniment, etc.

   

Bookmark the permalink.

Comments are closed.