El Servei d’Obstetrícia de l’HTVC col·labora amb el programa Magnet de l’Escola de Ferreries amb el projecte ‘El miracle de la vida’

Durant aquest curs 2022-23, el Servei d'Obstetrícia de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha col·laborat en el programa Magnet de l'Escola de Ferreries amb el projecte 'El miracle de la vida', destinat a l'alumnat de 5è i 6è de primària.

Els professionals de l'Hospital s'han desplaçat en tres ocasions a l'escola per a poder explicar les peculiaritats de cada trimestre de l'embaràs i el part. El primer trimestre es va poder explicar com es produeix la fecundació i el desenvolupament embrionari fins a les tretze setmanes de gestació, així com la importància dels hàbits saludables en les dones embarassades.

Al cap d'unes setmanes l’alumnat es va desplaçar fins a l'Hospital per a veure en viu i directe una ecografia de dotze setmanes en dones que abans havien donat el seu consentiment. En el segon trimestre van poder entendre el desenvolupament i creixement del fetus fins a les 28 setmanes de gestació i la importància de l'exercici en l'embaràs.

Finalment, l’11 de maig es va portar a terme la tercera xerrada a l'escola i l’alumnat va poder comprendre els mecanismes del part i també la diferència entre el part vaginal i la cesària. A més, els infants van veure com es desenvolupa un part per mitjà de maniquins. També van poder observar una placenta real i aquells més atrevit fins i tot la van poder tocar.

Durant aquest projecte anual, l'alumnat també ha pogut seguir el procés d'embaràs d'una gestant. Els xiquets i xiquetes de 54è i 6è li han preparat  una dieta saludable i unes taules d'exercicis per a millorar les simptomatologies de l'embaràs. Ha estat una experiència enriquidora tant per a l'alumnat com per a l'equip de professionals.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.