El Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha implantat la telemetria a la Unitat d’Hospitalització

Des del passat mes de març, pediatres, infermeres, auxiliars i residents disposen d’aquesta nova eina de treball, fonamental per als diagnòstics i tractaments.

La telemetria és una tecnologia que permet el monitoratge, la mediació o el rastrejament de magnituds físiques o químiques a través de dades que es transfereixen a una central de control.

Però… què és la telemetria aplicada a la medicina? Què hi pot aportar?

Inicialment l’aplicació a la medicina va arribar a les unitats de cures intensives i les unitats de cardiologia; posteriorment, i per la seva gran aportació de dades, es va estendre cap a altres serveis.

La telemetria aplicada a la medicina és un sistema que permet mesurar o registrar de manera continua i a distància les variables hemodinàmiques i respiratòries dels pacients. Bàsicament, consta d’un dispositiu electrònic individual que mitjançant wifi n’envia la informació a les pantalles del control d’infermeria on es poden visualitzar, en temps real, les constants de tots els pacients ingressats, i també es poden guardar els esdeveniments més importants de les últimes hores.

El dispositiu, d’una mida similar a un telèfon mòbil, es col·loca al pacient dins d’una funda d’un sol ús i s’hi connecta mitjançant diversos elèctrodes.

Tal com explica el Dr. Ricardo González, un dels pediatres que participen en el projecte: “Es tracta d’una eina de treball fonamental per les seves aportacions indirectes de l’homeòstasi i l’estabilitat clínica del pacient, així com una font de dades per a la supervisió d’esdeveniments no presenciats físicament. Té un valor a la pràctica clínica, tant en el maneig terapèutic com en el diagnòstic, que resulta imprescindible’.

Hi ha diversitat de situacions clíniques que motiven l’atenció continuada dels pacients pediàtrics. A causa del volum de pacients que pot haver-hi ingressats la implantació de la telemetria en aquestes unitats es considera de gran utilitat. Així, la telemetria ofereix al Servei de Pediatria poder establir diagnòstics i tractaments molt més precisos així com poder mantenir monitorats els pacients més inestables amb una supervisió més exacta i eficaç.

Tortosa, 26 d’abril de 2021

Bookmark the permalink.

Comments are closed.