El grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’HTVC presenta el TMAtech Mold en el XVI Congrés de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica

El grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV) ha participat en el XVI Congrés de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica per a presentar el projecte de nous motlles que estan dissenyant per a realitzar matrius multiteixit o tissue microarrays (TMA).

En concret, hi ha assistit l’investigador principal del projecte, el Dr. Carlos López, i les investigadores Esther Sauras i Tábata Sánchez, acompanyats dels professors Francesc Besalduch i Rosendo Ferri de l’Institut de l’Ebre, institució que també ha col·laborat en el projecte.
Aquesta nova forma de fabricació de motlles de silicona per a l’estudi de múltiples histologies en un mateix portaobjectes mitjançant matrius multiteixit permet reduir el nombre de materials, anticossos i reactius.

Actualment, el grup ja ha desenvolupat la seua marca, anomenada TMAtech Mold, que ha fet pública al mateix congrés, el qual acull professionals tècnics, biòlegs i patòlegs amb l’objectiu de contribuir de manera significativa a la patologia del futur.

“Els TMAtech Mold són una nova solució desenvolupada per a la realització de TMA, que esperapoder oferir ben aviat una àmplia varietat de motlles de silicona disponibles de manera més ràpida, econòmica i personalitzada que qualsevol de les alternatives existents, en funció de cada necessitat professional”, explica Carlos López.

“Hem participat en el congrés amb un estand per a donar visibilitat als motlles i tenir un primer contacte amb els professionals participants. D’aquesta manera, hem pogut veure quines són les problemàtiques amb què es troben els patòlegs i tècnics i com la nostra tecnologia podria millorar-les o solucionar-les,” afegeix Tábata Sànchez.

El grup de recerca inicia aquest projecte d’innovació l’any 2020 amb la fabricació dels motlles, i des de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya se’ls ha atorgat dos ajuts, LLAVOR i PRODUCTE, amb un finançament total de 170.000 €, per poder desenvolupar aquesta nova tecnologia.

La missió del grup amb el desenvolupament dels motlles és poder arribar a tota la comunitat de patòlegs i investigadors per tal de contribuir a l’avenç de la ciència i el desenvolupament de solucions. La patologia un pes transcendental en el diagnòstic, pronòstic i determinació de factors predictius, mitjançant biomarcadors, amb un paper clau en l’evolució de la medicina del futur, i l’ús de TMA en determinades condicions pot ajudar a millorar aquesta especialitat mèdica així com la recerca que es fa en l’àmbit histològic.

Tota la informació del projecte està disponible al web https://tmatechmold.com, on també hi ha un vídeo explicatiu sobre com utilitzar els motlles.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.