El festival de divulgació científica Pint of Science se celebra a Tortosa del 21 a 22 de maig

L’Àrea de Gestió de Coneixement de l’ICS Terres de l’Ebre ha organitzat la primera edició del Pint of Science a Tortosa conjuntament amb altres entitats col•laboradores.

El festival de divulgació científica Pint of Science (PoS) arriba a Tortosa amb un ampli ventall de xerrades i cobreix temes des de la ionosfera fins els superbugs. Aquesta  iniciativa internacional proposa una trobada entre els investigadors i el públic en els bars, i se celebrarà a les mateixes dates a més de 400 ciutats de 24 països dels 5 continents.

A Tortosa, el festival tindrà lloc al bar Los Banys els dies 21 i 22 de maig, i la idea és parlar de ciència en un llenguatge planer, en un ambient relaxat mentre es pren alguna cosa. Els científics que hi participen estaran disponibles per fer preguntes i aclarir dubtes sobre la seva branca de recerca, tots asseguts còmodament en una taula del bar.

Enguany, Pint of Science celebra el seu 5è aniversari, i Espanya és el 2n país amb més seus al món, únicament superada per Brasil, amb 87 ciutats. La iniciativa va néixer al maig de 2013 en l’Imperial College de Londres, i la idea aviat es va replicar en altres països, fins que el 2015 es va celebrar la primera edició de PoS a Espanya.

Programa

21 de maig

19.05 h La ionosfera: una eina, i a la vegada un obstacle, per les radiotelecomunicacions. David Altadill Felip, investigador de l’Observatori de l’Ebre.

19.35 h Escola del cuidar. Ester Gavaldà Espelta, infermera, adjunta a la Direcció del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre.

19.55 h Superbugs contra Fleming. Podem evitar tornar a la casella de sortida? Mar Olga Pérez Moreno, microbiòloga del Laboratori Clínic de l’ICS Terres de l’Ebre.

20.15 h El clima organitzacional com a eina  per unes cures humanitzades. Inka Cuesta Nogales, infermera de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

22 de maig

19.05 h Salut i Gènere. Marisa Panisello Chavarria, professora d’infermeria de la URV.

19.35 h El microambient tumoral en el càncer de mama. Carlos López Pablo, coordinador de recerca de la Gerència Territorial Terres de l’Ebre.

20.00 h Fibromialgia  i abordatge multidisciplinar grupal a l’atenció primària. Rosa Caballol Angelats, metgessa de família del CAP El Temple i coordinadora de l’equip de la Unitat de Síndromes de Sensibilització Central de la Gerència Territorial Terres de l’Ebre.

Web de Pint of Science

Entrevista a Marta Berenguer i Carlos López

Bookmark the permalink.

Comments are closed.