El conseller Argimon rep els representants del Projecte Emma, que investiga el càncer de mama a les Terres de l’Ebre

Els investigadors del projecte han explicat al conseller l’èxit de la campanya de captació de fons, gràcies a la gran col·laboració ciutadana i l’inici de la investigació.

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha rebut els representants de l’equip de recerca del Projecte Emma: el coordinador i investigador principal, Carlos López, i les investigadores Laia Reverté, Noèlia Gallardo, Esther Sauras i Júlia Casanova, que durant la visita han estat acompanyats per Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre; Maria Ferré, gerent territorial de l’Institut Català de la Salut, i Maria José Rallo, directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

El Projecte Emma, gràcies a una campanya de captació de fons, ha rebut un important impuls per dotar el grup de recerca en Patologia Oncològica Bioinformàtica de les Terres de l’Ebre, que té la seu a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i que compta amb el suport de la Fundació Doctor Ferran. La seva investigació té com a objectiu conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta del cos.

El Dr. Carlos López, coordinador del Projecte Emma, ha detallat els diversos aspectes sobre l’avenç de la investigació fent especial èmfasi en la gran implicació i el fort compromís de la gent, entitats i empreses de les Terres de l’Ebre, que han aconseguit més de 180.000 €, gràcies als quals s’han pogut contractar dues investigadores.

Tortosa,  31 de maig de 2022

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.