Dia Internacional del Nen Prematur: activitat de la Unitat de Pediatria de l’HTVC per conscienciar i donar suport a les famílies

Avui, 17 de novembre, se celebra el Dia Internacional del Nen Prematur, una jornada destinada a conscienciar la societat sobre les peculiaritats d’aquests petits valents i valentes que representen 1 de cada 10 nadons als països desenvolupats.

La prematuritat, que afecta el 10% dels naixements en els països desenvolupats, pot tenir conseqüències significatives en l’àmbit físic i psicoemocional dels infants. Amb el 75% de la mortalitat neonatal i el 50% de la discapacitat infantil atribuïdes a la prematuritat, és crucial donar visibilitat a aquests casos i oferir suport a les famílies.

Per a commemorar el dia i reivindicar l’esperit de superació d’aquests superherois i superheroïnes menudets i les seues famílies, el pròxim 24 de novembre, a les 17.30 h, la Unitat de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) farà una activitat a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà que està organitzada conjuntament.

L’esdeveniment començarà amb una xerrada sobre lectura acompanyada en nadons i neurodesenvolupament. La pediatra Nereida Vidiella i la infermera Gabriela Obando seran les encarregades de fer la xerrada, que inclourà la lectura d’un conte. Seguidament, es realitzarà una sessió de “bebelletres” oberta a tots els nadons i les seues famílies que vulguin participar per tal de fomentar el vincle afectiu entre els pares i els nadons prematurs mitjançant la lectura i altres pràctiques de suport al desenvolupament.

Nereida Vidiella Sánchez, pediatra de la Unitat de Pediatria de l’HTVC, explica que “el suport a les famílies amb nadons prematurs és fonamental per al desenvolupament integral dels infants. Les trobades com aquesta són una oportunitat per compartir informació, experiències i, alhora, construir vincles afectius que són claus per al benestar dels nadons prematurs.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.