Destacada participació ebrenca a la Jornada IDIAPJGOl 2024

Aquest dijous, 16 de maig, el Tecnocampus de Mataró ha acollit la Jornada IDIAPJGol 2024, en la qual dos professionals de l’ICS Terres de l’Ebre han aconseguit un ajut a la investigació i diferents investigadores han presentat projectes de recerca al territori ebrenc. Enguany, aquest esdeveniment s’ha dedicat a la figura del Dr. Jordi Gol i Gurina, de qui celebrem el centenari del seu naixement.

Després de la inauguració de l’acte i la conferència inaugural, que s’ha centrat en el present, el passat i el futur de l’Atenció Primària, a partir de la visió que tenia Jordi Gol i Gurina, han tingut lloc taules de debat simultànies, en què s’ha parlat sobre projectes europeus, projectes col·laborats amb altres instituts de recerca, projectes que responen preguntes de l’Atenció Primària i projectes amb impacte social, comunicatiu i polític.

A la taula “Projectes que responen preguntes d’Atenció Primària”, Rosa Dalmau Llorca, de la Unitat de Suport a la Recerca (USR) Terres de l’Ebre, ha presentat “FANTAS-TIC- Efectivitat d’una eina informàtica per adequar el tractament anticoagulant en fibril·lació auricular no valvular”, mentre que Carina Aguilar, responsable de la USR a les Terres de l’Ebre IDIAPJGol, ha estat una de les moderadores. Aguilar destaca que “aquests projectes pioners són essencials per a millorar la qualitat de vida de les persones ateses mitjançant la innovació i la recerca aplicada”.

A la taula “Projectes col·laborats amb altres instituts de recerca”, Alessandra Queriroga, de la USR Terres de l’Ebre, ha donat a conéixer “Delivering an Innovative Multi-disease Screening and Vaccination Tool to High-risk Migrant Populations” de l’ISMiHealth.

Seguidament, ha tingut lloc l’exposició de pòsters i, a continuació, el lliurament dels ajuts a la recerca de l’ICS-IDIAPJGol 2023.

Dos ebrenques aconsegueixen un ajut per a la recerca en Atenció Primària
Des de l’IDIAP Jordi Gol anualment es convoquen ajuts i beques per a la recerca en Atenció Primària conjuntament amb l’ICS. Les professionals Zojaina Hernández, metgessa del CAP El Temple i Pilar Montesó, infermera del CAP Baix Ebre, han estat premiades dins la línia “Ajuts a l’impuls d’estratègies de recerca a l’Atenció Primària mitjançant l’alliberament d’investigadors/res”, de l’edició 2023.

L’ajut consisteix en la intensificació i l’alliberament d’una part de la seua jornada laboral durant dos anys consecutius. Montesó del grup Sensitebre ha obtingut un 50% de reducció per a fer recerca amb el projecte “Avaluació i implementació d’una intervenció nutricional, cronobiològica i d’exercici físic per a la millora de la qualitat de vida, la fatiga, el dolor i l’insomni en persones amb Fibromiàlgia i Fatiga Crònica”, mentre que Hernández podrà alliberar un 25% per a dedicar a l'”Estudi multicèntric METASLEEP” del Grup Gavina.

 

Ester Gavaldà, directora d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, ressalta que “és un orgull veure com professionals del nostre territori reben aquests reconeixements, que sens dubte contribueixen a avançar en el camp de la recerca, promovent l’excel·lència, i a millorar l’atenció a la ciutadania”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.