Aquest curs 2022-23, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Escola Ferreries, continuen per segon any consecutiu, amb la seva aliança en el marc del programa Magnet, amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge a partir dels àmbits científic, social i de la salut.
Durant el passat curs els alumnes van col·laborar amb diferents àrees de l’HTVC, acomplint projectes sobre la alimentació, el càncer, la sang, les emocions i el funcionament general de l’Hospital.
Aquest curs acadèmic els projectes previstos són:
• “Tinc un microbi, què em passa?” amb Mercè Cardona, cap del Servei Medicina Interna, i Mar Olga Pérez, responsable del laboratori de microbiologia de l’HTVC.
• “Hàbits visuals saludables” amb Jordi Colomé, cap del Servei d’Oftalmologia.
Les activitats teoricopràctiques que es faran d’aquest dos tallers van dirigides als alumnes del cicle infantil, infants de 3 a 5 anys.
• “Com ens podem veure per dins?” amb José A. Izuel, director clínic, i Carlos Cervera, coordinador de persones i recursos, de l’IDI-Terres de l’Ebre (diagnòstic per la imatge – radiologia).
Les activitats constaran de xerrades al centre educatiu, impartides per professionals de la Unitat IDI-Terres de l’Ebre, una visita guiada al servei de Radiologia de l’HTVC i diferents tallers, pràctics i creatius, perquè els alumnes de primer i segon de primària (6 i 7 anys) puguin refermar els coneixements adquirits.
• “Com molen els guixos!” amb Rita Martínez, Begoña Zorio i Ruben Viciana, metges residents del Servei de Traumatologia, i Sara Fleitas, infermera del Servei de Cirurgia. Les activitats que es faran van dirigides als alumnes del cicle de primària (8 i 9 anys).
Les accions previstes del projecte són tan teòriques, introducció a l’aparell musculoesquelètic, explicació de les tipologies de fractures i perquè s’utilitzen els guixos; com pràctiques, posar un guix.
• “El miracle de la vida” amb Milagros Rubio, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, i Mabel Gendre, referent de l’Àrea Obstètrica de l’HTVC.
Les activitats, que van dirigides als alumnes del cicle superior, tractaran temes com la fecundació, l’embaràs i el part. A més, es farà una visita guiada pel servei i una gestant compartirà amb ells tota l’evolució del seu embaràs (ecografies, emocions, sensacions, etc.).
El programa Magnet aplega 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107 docents de 19 municipis de tot Catalunya.
Tortosa, de 23 de novembre de 2022