Continua l’aliança de l’HTVC i el Projecte Magnet aquest curs 2022-2023

Aquest curs 2022-23, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Escola Ferreries, continuen per segon any consecutiu, amb la seva aliança en el marc del programa Magnet, amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge a partir dels àmbits científic, social i de la salut.

Durant el passat curs els alumnes van col·laborar amb diferents àrees de l’HTVC, acomplint projectes sobre la alimentació, el càncer, la sang, les emocions i el funcionament general de l’Hospital.

Aquest curs acadèmic els projectes previstos són:

“Tinc un microbi, què em passa?” amb Mercè Cardona, cap del Servei Medicina Interna, i Mar Olga Pérez, responsable del laboratori de microbiologia de l’HTVC.

“Hàbits visuals saludables” amb Jordi Colomé, cap del Servei d’Oftalmologia.

Les activitats teoricopràctiques que es faran d’aquest dos tallers van dirigides als alumnes del cicle infantil, infants de 3 a 5 anys.

“Com ens podem veure per dins?” amb José A. Izuel, director clínic, i Carlos Cervera, coordinador de persones i recursos, de l’IDI-Terres de l’Ebre (diagnòstic per la imatge – radiologia).

Les activitats constaran de xerrades al centre educatiu, impartides per professionals de la Unitat IDI-Terres de l’Ebre, una visita guiada al servei de Radiologia de l’HTVC i diferents tallers, pràctics i creatius, perquè els alumnes de primer i segon de primària (6 i 7 anys) puguin refermar els coneixements adquirits.

“Com molen els guixos!” amb Rita Martínez, Begoña Zorio i Ruben Viciana, metges residents del Servei de Traumatologia, i Sara Fleitas, infermera del Servei de Cirurgia. Les activitats que es faran van dirigides als alumnes del cicle de primària (8 i 9 anys).

Les accions previstes del projecte són tan teòriques, introducció a l’aparell musculoesquelètic, explicació de les tipologies de fractures i perquè s’utilitzen els guixos; com pràctiques, posar un guix.

“El miracle de la vida” amb Milagros Rubio, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, i Mabel Gendre, referent de l’Àrea Obstètrica de l’HTVC.

Les activitats, que van dirigides als alumnes del cicle superior, tractaran temes com la fecundació, l’embaràs i el part. A més, es farà una visita guiada pel servei i una gestant compartirà amb ells tota l’evolució del seu embaràs (ecografies, emocions, sensacions, etc.).

El programa Magnet aplega 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107 docents de 19 municipis de tot Catalunya.

Tortosa, de 23 de novembre de 2022

Bookmark the permalink.

Comments are closed.