Comencen les obres d’ampliació de l’actual consultori local de Jesús

L’ampliació servirà per donar resposta a les necessitats actuals mentre es construeix el nou consultori local de Jesús.

Ahir, 24 d’octubre, es van iniciar les obres d’ampliació de l’actual consultori local de Jesús, per tal de fer front a les necessitats més immediates de la població de referència, i facilitar les condicions de treball dels professionals, mentre no estigui disponible el consultori de nova construcció.

El pla funcional de l’ampliació ha estat aprovat pel CatSalut a proposta de la Regió Sanitària Terres Ebre, que ha recollit la demanda tant dels professionals del consultori com de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, que és qui s’ha encarregat de licitar l’obra, la qual ha estat adjudicada per un import de 57.283 €.

Aquesta ampliació serà possible gràcies a la cessió d’espais de l’edifici del mercat de Jesús, adjacent a l’actual consultori, i permetrà guanyar tres noves consultes que seran destinades a consulta de medicina general, consulta d’infermeria i consulta polivalent (circuit respiratori, proves diagnòstiques i cures). La durada prevista de les obres és de cinc setmanes.

Nou consultori local de Jesús

En les setmanes vinents es disposarà del document definitiu de projecte executiu, que permetrà iniciar la fase de licitació de l’obra de construcció del nou consultori local a l’EMD Jesús.

El nou equipament permetrà disposar d’espais assistencials més adequats per a l’atenció sanitària i millorar-ne l’accessibilitat, amb un increment important de les sales de consulta, que en seran 9 en total: 4 sales de consulta mèdica, 4 de consulta d’infermeria i 1 sala de consulta polivalent/extraccions i tractaments d’emergència i observació. A més, hi haurà una aula de grups/educació sanitària.

El CatSalut ha encomanat la licitació a Infrastructures.cat amb un import previst d’1.083.000 € i amb l’objectiu que pugui entrar en funcionament l’any 2024.

 Tortosa, 25 d’octubre de 2022

Bookmark the permalink.

Comments are closed.