Coincidint amb el Dia Mundial contra el càncer, el  4 de febrer, l’Hospital de Dia de l’HTVC reactiva el racó de lectura per a pacients oncològics

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, 4 de febrer, la Unitat d’Hospital de Dia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha reactivat una iniciativa destinada a proporcionar una atenció integral i més humana a les i els pacients oncològics durant els seus tractaments.

El projecte, impulsat per l’equip professional de l’Hospital de Dia, consisteix en la reactivació del racó de lectura, que es va aturar durant la pandèmia de covid-19, amb l’objectiu de proporcionar a les persones ateses l’accés a una selecció de llibres mentre reben els seus tractaments mèdics, que poden durar entre 3 i 5 hores. A més, els i les pacients tenen la possibilitat d’emportar-se els llibres a casa per a continuar gaudint de la lectura.

Carme Aragonès, infermera de l’Hospital de Dia de l’HTVC, posa en valor aquesta iniciativa: “Volem proporcionar una experiència més agradable i humana als nostres pacients durant l’estada a l’Hospital de Dia. La lectura pot ser una font de distracció i confort, i aquest racó busca precisament això. Volem humanitzar l’entorn de l’Hospital de Dia i fer-lo més acollidor.” D’aquesta manera, l’equip professional confia reforçar el suport emocional que reben durant el procés de tractament.

Avançant cap a la humanització

La humanització dels serveis sanitaris situa el pacient en el centre, en un procés que aborda de manera integral el benestar considerant-lo en totes les dimensions (física, emocional i social). La creació d’entorns que afavoreixin la sensació de benestar i relaxació ha demostrat en diversos estudis que la reducció de l’estrès dels pacients i l’angoixa suposa múltiples beneficis.

Durant el procés de tractament de la malaltia, que pot ser molt llarg, aquests espais esdevenen l’entorn rutinari dels pacients, que habitualment s’enfronten a llargues esperes i a moments de gran càrrega emocional i estrès.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.