Consells per viatjar

Assegurances mèdiques

Quan es viatja és convenient tenir una assegurança mèdica que cobreixi les despeses en cas de requerir assistència durant el viatge. En funció de la destinació aquesta assegurança pot ser d’un tipus o d’un altre.

Targeta sanitària europea

tarjeta-sanitaria-UELa targeta sanitària europea (TSE) dóna dret a l’assistència sanitària pública del país visitat. Els serveis que proporciona el sistema sanitari públic no són necessàriament els mateixos a tots els països.

Per tramitar la TSE es pot optar per una de les dues opcions: trucant al telèfon 901166565 o bé tramitant-la en línia

La TSE té validesa als següents estats: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

Assegurança privada

En països on la TSE no té validesa és recomanable contractar una assegurança privada per cobrir potencials despeses en cas de necessitar atenció mèdica.

Cal vacunar-se quan es viatja?

Depenent de la destinació del viatge pot ser necessari vacunar-se prèviament. En viatges a països tropicals cal vacunar-se de diverses malalties. Cal demanar cita com a mínim un més abans del viatge. Podeu demanar cita a la Unitat de Salut Internacional de les Terres de l’Ebre, ubicada a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Per fer-ho podeu:

Programar una cita en línia
Trucar als telèfons 933 268 901

Més informació:

Si marxes de viatge, no et descuidis la salut (PDF)
Recomanacions per als viatgers al Canal Salut
Informació del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
Atenció sanitària fora de Catalunya

 

Comments are closed.