Atenció Primària Terres de l’Ebre i l’Ocell de Foc treballen per a millorar el benestar emocional dels joves a través de la prescripció social

L’equip de referents de benestar emocional i comunitari (RBEC) d’Atenció Primària de les Terres de l’Ebre i l’equip tècnic del programa Ocell de Foc han mantingut una reunió per avaluar el treball conjunt fet fins ara i explorar noves vies de col·laboració en l’acompanyament a adolescents amb problemàtiques relacionades amb el malestar emocional que pateix aquesta població.

La prescripció social és una de les eines clau que els referents de benestar emocional utilitzen per oferir alternatives a la medicalització dels malestars quotidians, especialment per a aquells joves que perceben una manca de participació social o es troben en risc d’aïllament. “Aquesta col·laboració ha permès ampliar el ventall de recursos comunitaris amb els que poder donar resposta a determinades necessitats psicoemocionals dels joves del territori “, explica Laura Bel, coordinadora RBEC a les Terres de l’Ebre.

Durant la trobada, que s’ha celebrat el 31 de juliol, s’han compartit els avenços aconseguits en el marc del programa, que té com a objectiu oferir suport a joves d’entre 16 i 30 anys per millorar la seua autonomia personal i facilitar la construcció d’una vida independent.

L’equip tècnic de l’Ocell de Foc ha volgut reconèixer la implicació de les professionals de l’ICS Terres de l’Ebre, destacant la prescripció social com una eina per a millorar la vinculació dels joves amb els recursos comunitaris del territori. “Agraïm a totes les professionals RBEC la confiança dipositada amb el programa i la implicació a través de la prescripció social per a dur a terme un treball en xarxa tan necessari per a la millora de la salut emocional dels i les joves del territori”, han declarat.

Des del novembre de 2021, Atenció Primària Terres de l’Ebre ha integrat fins a deu referents de benestar emocional i comunitari als diferents equips d’atenció primària (EAP), amb l’objectiu de millorar la salut mental de la comunitat i promoure la prevenció en l’àmbit emocional. Aquest equip ha estat clau en la detecció precoç de factors de risc i en la promoció d’activitats que afavoreixen el benestar emocional dels ciutadans.

En aquesta mateixa línia, Ester Gavaldà, gerent d’Atenció Primària Terres de l’Ebre, ha subratllat la importància de la feina que es duu a terme des del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària: “El nostre equip de RBEC ha demostrat ser un agent clau en la millora de la salut emocional de la comunitat, consolidant-se com un referent de col·laboració interdisciplinària amb un compromís pel benestar de la ciutadania”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.