Atenció Primària de les Terres de l’Ebre promou l’educació en nutrició i hàbits saludables a diferents escoles

Des del mes d’octubre, sis infermeres del Programa Salut i Escola de l’ICS Terres de l’Ebre estan treballant per promoure l’educació en nutrició i hàbits saludables en infants de 3 fins als 12 anys.

Aquesta iniciativa, coneguda com el Programa INFADIMED (Infància i Dieta Mediterrània) va començar a desenvolupar-se el curs passat 2022-2023 al nostre territori amb la idea de promocionar la dieta mediterrània a les escoles mitjançant xerrades i tallers pràctics. A hores d’ara ja ha aconseguit un augment considerable en el consum de fruites i verdures dels xiquets i xiquetes i la disminució del consum de productes ensucrats.

El Programa INFADIMED a les Terres de l’Ebre de moment aquest curs s’ha posat en marxa a l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús a Tortosa, l’Escola Sant Miquel d’Ascó i l’Escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre. Aquest Programa evoluciona al llarg del curs escolar, oferint continguts en sessions de 45 minuts que es presenten des d’una perspectiva positiva, posant èmfasi en el foment de la curiositat i la capacitat crítica dels estudiants per a comprendre els beneficis i possibles perjudicis de les seues eleccions.

Les infermeres de l’ICS Terres de l’Ebre que participen en el programa INFADIMED són Míriam Pérez Celma i Sònia Ponce López de la Línia Pediàtrica de Tortosa, Araceli Sampietro Blanch i Carolina López Guerrero de Flix i M. Jesús Alfonso Burgueño i Monserrat Ferré Mallofré de Móra d’Ebre.

   

“Una de les particularitats més destacades d’aquest programa és que els mateixos xiquets i xiquetes són els agents del canvi dins del nucli familiar. A través d’aquesta metodologia, els infants poden influir en les decisions relatives a la seua salut i benestar, col·laborant amb els seus pares i mares per a millorar els hàbits familiars”, explica Sònia Ponce, una de les infermeres impulsores.

L’objectiu és apropar el programa INFADIMED a totes les escoles de les Terres de l’Ebre, a mesura que es vagen incorporant els diferents centres educatius al Programa, es comptarà amb la participació de la resta de professionals del Programa Salut i Escola referents del territori.  “El propòsit final és que el jovent adquirisca les eines necessàries per a prendre decisions saludables i responsables en les seues vides, contribuint a una comunitat més saludable i conscient”, conclou la infermera de la Línia Pediàtrica de Tortosa.

El Programa INFADIMED busca fomentar hàbits saludables que perduren tota la vida i, per aquest motiu, té el suport d’un equip de professionals de la salut multidisciplinari, com pediatres, odontòlegs i nutricionistes. A més dels temes relacionats amb l’alimentació saludable i sostenible, la higiene bucal i l’ús racional de la tecnologia, el programa aborda qüestions més amplies, com la publicitat, el canvi climàtic i les malalties relacionades amb estils de vida poc saludables.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.