Arriba el Capità Vitamines a la Línia Pediàtrica de Tortosa, en el marc del Programa INFAMED!

Ja ha arribat el Capità Vitamines a la Línia Pediàtrica de Tortosa, el protagonista del programa INFADIMED, dissenyat per a promoure la dieta mediterrània i hàbits saludables entre els nostres xiquets i xiquetes a les escoles.

INFADIMED (Infància i Dieta Mediterrània) és una iniciativa liderada per professionals d’Infermeria d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut. El seu objectiu és donar eines als infants per tal que puguen decidir què és més beneficiós per a la seua salut. Aquest programa utilitza un canal transmissor innovador: una sèrie de dibuixos animats protagonitzada pel Capità Vitamines, que explica als infants els beneficis d’un estil de vida saludable.

Les infermeres del programa Salut i Escola són les encarregades de dur a terme aquestes intervencions a les aules d’infantil i primària durant tot el curs escolar. De fet, a les Terres de l’Ebre la iniciativa va néixer el curs 2022-23 a dos escoles i ara s’ha difós a tot el territori ebrenc.

Sònia Ponce, directora de la Línia Pediàtrica de Tortosa, fa una valoració positiva del programa INFADIMED i del rol del Capità Vitamines: “Pensem que aquesta iniciativa serà de gran utilitat per als infants de la nostra comarca i contribuirà a la millora de la seua salut.”

El Capità Vitamines arriba a la Línia Pediàtrica després de visitar diferents escoles de les Terres de l’Ebre durant el curs escolar, amb ganes d’ajudar els més menuts i menudes a menjar de forma saludable i sostenible.

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya de 2022, l’obesitat infantil afecta aproximadament un 40% de la població infantil catalana, una dada que coincideix amb l’últim informe del Ministeri de Salut i Consum d’Espanya. Per això, les infermeres són una peça clau en la lluita contra aquesta problemàtica.

Quan vingueu a la Línia Pediàtrica, no us perdeu la figura del Súper Capi ni els seus bons consells!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.