AP de l’ICS Terres de l’Ebre participa en la I Jornada d’Actualització en Medicina Interna – Urgències i Atenció Primària de l’Altebrat

L’Atenció Primària (AP) de l’ICS Terres de l’Ebre ha participat en la I Jornada d’Actualització en Medicina Interna – Urgències i Atenció Primària del programa sanitari per a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta (Altebrat), celebrada aquest dimecres a Móra d’Ebre. La trobada ha estat organitzada per l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, el Departament de Salut i l’ICS Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

Durant la taula inaugural, Ester Gavaldà, directora d’AP de l’ICS Terres de l’Ebre, ha destacat la importància d’aquestes trobades per a fomentar la formació continuada dels professionals sanitaris: “Les jornades són una oportunitat única per actualitzar coneixements i compartir experiències, fet que repercuteix directament en la millora de l’atenció a la ciutadania”.

    

La primera taula rodona, que s’ha centrat en l’actualització en insuficiència cardíaca congestiva (ICC), ha comptat amb la participació de la Dra. M. Montserrat Cortijo Sardà, metgessa de família de l’EAP Terra Alta i amb el Dr. Francisco Javier Guardia Segarra, també metge de família de l’EAP Terra Alta, com un dels moderadors.

Araceli Sampietro Blanch, infermera referent de monitoratge continu de la glucosa (MGG), ha participat en la segona taula, mentre que la Dra. Míriam Boira Costa, coordinadora de l’EAP Flix, ha estat una de les moderadores. “El control i la gestió de la diabetis són fonamentals per a fomentar la qualitat de vida de les persones ateses i, en aquest sentit, les noves tecnologies permeten oferir una atenció més precisa i personalitzada”, ha explicat Boira.

La tercera taula del matí ha abordat el tractament de les infeccions respiratòries, així com les noves pautes de vacunació i immunització, amb la participació de la Dra. Marta Vázquez Moyà, metgessa de família de l’EAP Móra d’Ebre.

 

A la conferència de cloenda, el Dr. Joan Pellejà Carnasa, metge adjunt de medicina interna de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla, ha presentat una actualització sobre la malaltia tromboembòlica.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.