Amposta acull la IX Jornada de l’Adolescència

El passat divendres va tenir lloc la IX Jornada de l’Adolescència a Amposta. La jornada estava organitzada pels departaments de Salut, de Drets Socials, d’Educació, d’Igualtat i Feminisme, juntament amb els Ajuntaments d’Amposta i Tortosa i la fundació Pere Mata Terres de l’Ebre. Hi va col·laborar també l’associació Atzavara-Arrels juntament amb les oficines Jove de les quatre comarques ebrenques.

 

 

L’acte, celebrat a la Lira Ampostina , es va desenvolupar entorn la temàtica de les violències i desigualtats, especialment les de gènere, amb l’objectiu d’aprofundir en aquesta problemàtica i focalitzar-la en la població jove i adolescent. Entre les diferents intervencions, van destacar conferències i ponències de professionals de l’àmbit de la salut com la de Rafael Benito, psiquiatre especialitzat en familiar i neurobiologia i també d’experts en violència masclista de diversos àmbits com la psicologia o l’educació.

L’Institut Català de la Salut de Terres de l’Ebre va ser-hi present a l’organització de l’esdeveniment i també, amb la participació activa de les professionals dins la jornada.

 

 

D’una banda, Neus Jové, de l’Equip Funcional d’Experts en l’Atenció Infantojuvenil (EFE), va oferir la ponència “ Detecció de l’abús sexual des de l’àmbit educatiu” un aprenentatge a partir d’un cas pràctic.

D’altra banda, Susanna Pascual, Giulia Andrada, Laura Bel i Neus Guerrero, psicòlogues Referents de benestar Emocional i Comunitari (REBEC) van reflexionar sobre com els joves poden crear un lloc segur per a les emocions dins de les seves vides.

La jornada, que va gaudir d’un gran èxit de participació, va oferir, a més a més, un seguit d’espais experiencials tipus taller que van acostar vivències i reflexions als participants.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.