Acte d’entrega de les Beques Fundació Ferran 2023 i comiat dels residents que acaben enguany

El lliurament de les Beques Doctor Ferran 2023 i l’acte de comiat dels nous especialistes s’ha celebrat al Parador de Tortosa, en la cita anual promoguda per la Fundació Doctor Ferran i l’Institut Català de la Salut Terres de l’Ebre.

El lliurament de Beques Dr. Ferran 2023 ha estat presidit per la Sra. Meritxell Roigé, alcaldessa de l’Ajuntament de Tortosa, acompanyada per la Sra. Íngrid Roca, directora dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre, i de la Sra. Rosa Ripollés, presidenta de la Fundació Doctor Ferran.

 

 

En una sessió preliminar, s’han presentat els resultats de set projectes becats en la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2021 i 2022.

 

 

Després dels parlaments de les membres de la taula, com és tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom ha fet una conferència magistral. En aquesta ocasió, ha anat a càrrec de Carlos Gallego, director del programa Salut/IA del Departament de Salut i responsable de Sistemes Imatge Mèdica, Anatomia Patològica, Oncologia de Precisió de Catalunya del Servei Català de la Salut. El títol de la conferència ha estat ‘IA Fiable, el repte per la IA a Salut’.

 

Seguidament, s’han lliurat els premis als projectes becats en la convocatòria 2023 de la Fundació Dr. Ferran.

 

D’una banda, la Beca Doctor Ferran a un grup emergent, finançada per la Clínica Terres de l’Ebre i per l’Hospital de la Santa Creu, l’ha guanyat el projecte ‘Macròfags infiltrants de tumor com a marcadors immunes amb valor pronòstic en pacients amb càncer de mama’. La investigadora principal d’aquest projecte és Noèlia Gallardo Borràs, del grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

 

D’altra banda, la Beca Doctor Ferran a un grup d’inici, patrocinat per la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara, se l’ha emportat el projecte ‘Evaluar la eficacia del uso del gel energético en las gestantes de bajo riesgo durante el trabajo de parto activo con analgesia epidural’, la investigadora principal del qual és Olga Casanova Callau, del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia-Sala de Parts de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

 

L’accèssit Doctor Ferran a un grup emergent, patrocinat per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA, ha estat per al projecte ‘Simulació clínica ultrarrealista en habilitats no tècniques per a infermeres d’unitats d’atenció intermèdia’, la investigadora principal del qual és Mireia Adell Lleixà de l’Hospital de la Santa Creu.

A continuació, la Fundació Doctor Ferran ha volgut agrair a les empreses patrocinadores dels premis, fent entrega d’una placa als seus representants.

Imatges del lliurament dels premis a les beques Fundació Dr. Ferran 2023

L’actuació musical del grup de les Terres de l’Ebre The Little Blackline ha donat pas a l’acte d’entrega dels tretze ajuts extraordinaris 2023 de la Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre, amb la participació d’Ester Gavaldà, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre; Maria José Rallo, directora  de  centre de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i Emma Forcadell, coordinadora de l’Àrea de Gestió del Coneixement de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre.

Aquests ajuts s’atorguen mitjançant la convocatòria extraordinària anual a activitats formatives i de recerca realitzades l’any anterior, amb la voluntat de donar suport a la formació dels professionals i en la millora dels coneixements. Enguany s’han becat dues publicacions d’articles científics, tres alumnes per a matrícules d’alumnes de doctorat, dues matrícules de màsters oficials i sis matrícules de màsters propis o postgraus.

Imatges del lliurament dels ajuts extraordinaris 2023 de l’ICS Terres de l’Ebre

L’últim acte de la jornada ha estat el comiat dels vint residents de l’àmbit de l’ICS a les Terres de l’Ebre que han acabat aquest any els estudis de la seva especialitat. Es tracta de vuit especialistes en medicina familiar i comunitària, vuit especialistes hospitalaris, tres llevadores i una infermera geriàtrica.

Sota la presidència de la Sra. Íngrid Roca, els membres de la taula, Ester Gavaldà, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre; Maria José Rallo,  directora  de  centre de l ’HTVC; Francesc Riba, director assistencial de l’Hospital de la Santa Creu; Neus Rodríguez, cap d’estudis de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; Beatriz Satué, cap d’estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària Tortosa –Terres de  l’Ebre, i Ester  Martínez, cap  d’estudis de l’Hospital Santa Creu, han transmès unes paraules de reconeixement per als tutors i han encoratjat els nous especialistes a continuar la seva tasca amb els valors de l’ICS: compromís, professionalisme i humanisme.

Així mateix, Victoria Luna de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària i Sergio Aguilar d’Anestèsia, han intervingut en nom dels residents que acaben la seva formació, i han adreçat paraules d’agraïment a tutors i professionals per la seva ajuda i compromís en la seva formació durant els anys de residència i també als companys que, com ells, han començat la nova etapa professional aquesta mateixa setmana.

Acompanyats per familiars, companys i amics que han omplert la sala, tres residents de llevadores, vuit de medicina familiar i comunitària, una de pediatria,  un de radiodiagnòstic, un d’anàlisis clíniques, un de cirurgia ortopèdica i traumatologia, dos de medicina interna, un de geriatria, un d’anestesiologia i una d’infermeria geriàtrica, han rebut de mans de les caps d’estudis i membres del Comitè de Direcció de la Gerència Territorial una diploma i un obsequi commemoratiu.

Finalment, s’ha servit un refrigeri a la cafeteria del Parador de Tortosa per a totes les persones assistents.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.