Accions del programa Salut i Escola per a la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol

Els professionals del REBEC (Referents de Benestar Emocional), nutricionistes/dietistes i d’Atenció a la Comunitat de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, han dut a terme, amb motiu de la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol, diverses xerrades i tallers de sensibilització a tres centres d’educació secundària del Territori.
Dins del programa Salut i escola, els professionals de l’ICS Terres de l’Ebre han visitat els instituts de les Planes de Santa Bàrbara, el Cristòfol Despuig de Tortosa i l’Institut de Roquetes.

Salut i Escola és un programa transversal entre el Departament de Salut i el Departament d’Educació que promou la col•laboració dels centres educatius i els serveis de salut comunitària arreu del territori per millorar la salut dels adolescents mitjançant accions de promoció de la salut, de prevenció de situacions de risc i d’atenció precoç per als problemes relacionats amb la salut mental, la salut afectiva i sexual, el consum de drogues, alcohol i tabac. El 15 de novembre ha estat el “Dia Mundial sense Alcohol” i els responsables del programa Salut i Escola de Terres de l’Ebre s’han adherit a la campanya de comunicació que duu com a lema ” Per una bona salut emocional, menys alcohol és millor. Al llarg de la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol, que ha tingut lloc del 14 al 20 de novembre de 2022, els diferents professionals han visitat els centres amb l’objectiu de sensibilitzar els joves en relació amb els beneficis que comporta beure menys alcohol per a la salut emocional.

 

El 15 de novembre ha estat el “Dia Mundial sense Alcohol” i els responsables del programa Salut i Escola de Terres de l’Ebre s’han adherit a la campanya de comunicació que duu el lema ” Per una bona salut emocional, menys alcohol és millor”. Al llarg de la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol, que ha tingut lloc del 14 al 20 de novembre de 2022, els diferents professionals han visitat els centres amb l’objectiu de sensibilitzar els joves en relació amb els beneficis que comporta beure menys alcohol per a la salut emocional.

Com a eix central es vol posar èmfasi en el fet que la salut emocional es veu compromesa amb la ingesta d’alcohol i que l’alcohol no és un bon aliat davant de les situacions estressants, decebedores o angoixants. En comptes de consumir, és important buscar suport en la família i les amistats i adoptar dinàmiques que ens ajuden a estar millor. I si és necessari cal buscar suport professional.

Els alumnes han après que l’alcohol és responsabilitat de tothom, i aquesta responsabilitat també comença per un mateix. Les accions han tingut una acollida molt positiva per part de l’alumnat amb una elevada participació. Els joves han tingut l’oportunitat de manifestar els seus dubtes i inquietuds respecte al consum d’alcohol i de com aquest afecta la seva salut emocional. A més, l’alumnat ha valorat la iniciativa com a molt positiva i enriquidora.

Volem felicitar els professionals de l’Atenció Primària del programa Salut i Escola de Terres de l’Ebre per aquesta iniciativa i animar-los a continuar impulsant accions d’aquest tipus, que són tan necessàries.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.