15 de setembre: Jornada formativa ‘Donem veu als pacients’

Un any més, el 17 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb la finalitat de promoure accions per a fomentar la seguretat a l’atenció de la salut de les persones, així com prioritzar aquest aspecte com un atribut essencial en la qualitat del servei prestat pels centres sanitaris per a millorar la seguretat del pacient i reduir els danys als pacients.

Aquest any 2023, el lema de la campanya mundial és “Involucrar els pacients en la seguretat del pacient”, com a reconeixement del paper fonamental que tenen els pacients, familiars i persones cuidadores en la promoció de l’atenció segura.

Per a commemorar aquesta data, des de la Unitat de Qualitat i Seguretat del Pacient de l’ICS a les Terres de l’Ebre,  s’ha impulsat la jornada formativa “Donem veu als pacients”, que tindrà lloc divendres, 15 de setembre, a partir de les 9 h, a l’aula 1 i l’aula de Vidre de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

L’objectiu de la jornada és crear consciència sobre la necessitat d’una participació activa dels pacients, de les seues famílies i de les persones cuidadores en tots els entorns i a tots els nivells de l’atenció de la salut, amb l’objectiu de millorar la seguretat del pacient. Per a fer-ho, al llarg del matí es combinaran ponències magistrals sobre la temàtica, taules de debat amb la participació d’associacions de pacients de les Terres de l’Ebre i tallers pràctics; pròximament es compartirà el programa definitiu.

La jornada es podrà seguir en línia i a temps real a través d’aquesta adreça web del canal de Youtube de l’ICS Ebre i també es podrà participar de forma presencial en els tallers “Higiene de mans” i “Aportació del pacient en seguretat del medicament” que se celebraran a partir de les 13.30 h. Per als tallers és necessària inscripció prèvia abans del 10 de setembre en aquest enllaç.

Programa complet Programa_digital_DMSegPacient_2023_v2.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.