XXVI Congrés de la CAMFiC

 

 

 

 

 

Informació i inscripcions

Activitats obertes a la comunitat

METGES DE FAMÍLIA DE TOT CATALUNYA ES REUNIRAN A L’AMPOLLA EN EL SEU CONGRÉS ANUAL

El congrés, en paraules de la presidenta del comitè organitzador, la Dra. Rosa Ripollés, del CAP El Temple de l’ICS, “vol posar en solfa la gran fortalesa de la medicina de família que és estar al costat de la persona, ocupant-se de promoure, prevenir i cuidar de la seva salut i de la comunitat. Per això, en aquest Congrés ens centrarem en els aspectes més comunitaris de la nostra tasca”.

De fet, la trobada de l’Ampolla té un conjunt d’activitats obertes a la gent del carrer com: la conferència inaugural a càrrec de la Dra. Joima Panisello, que és especialista en endocrinologia i nutrició i que tractarà sobre la saviesa dels nostres avis i àvies, o dos tallers com són: el de la marxa nòrdica (per aprendre a recuperar la postura natural del cos) i el del cistell de la compra (per prendre consciència real sobre els hàbits de compra més habituals que determinen després quina és la nostra alimentació), i finalment, una taula rodona de debat sobre: les síndromes de sensibilització central: on es parlarà sobre fibromialgia, fatiga crònica i sensibilitat química múltiple.

El XXVI Congrés de la CAMFiC comptarà amb 8 taules de debat al llarg dels dos dies on es tractaran entre d’altres temes: el passat, present i futur de la MPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica), un binomi a vèncer: obesitat-prediabetis, la medicina rural: present i futur, la sexualitat en grup,  o com deixar decidir al malalt sobre la seva patologia.

Però la trobada dels especialistes en medicina familiar i comunitària de tot Catalunya, i que espera reunir-ne uns 300, també oferirà tallers pràctics per actualitzar, no només coneixements, també habilitats. En total seran uns 14 tallers amb temàtiques diverses com són: millorar la resolució diagnòstica amb proves complementàries d’urgències, atenció a l’immigrant que retorna al seu país, fotoprotecció, actuació d’urgència davant accidents a la via pública, tècniques diagnòstiques ràpides en immigrants, abordatge dels efectes secundaris dels tractaments oncològics a l’atenció primària, o com acompanyar al pacient supervivent de càncer, entre d’altres.

Com conclou la Dra. Ripollés, “en aquest 26è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària volem prioritzar les inquietuds, la cura dels professionals i la nostre tasca com a metges en la societat del segle XXI. Per això hem organitzat un congrés amb conferències, actualitzacions en salut, tallers formatius i sessions d’experts, a més de tenir, com a novetat, que algunes activitats s’obriran a la població”.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.