Un grup de ciclistes posa a la venda mitjons solidaris amb el projecte Emma

Per la venda de cada parell de mitjons donaran 1,5 € per a la investigació en càncer de mama.

Aquesta iniciativa va començar l’any 2020 i des de llavors han venut ja prop de 300 parells de mitjons solidaris amb el projecte Emma.
La idea té el seu origen en una iniciativa d’una escola de primària navarresa, en què es van mobilitzar els alumnes per recaptar fons per a un company amb la síndrome de Marfan, amb l’ajut de Jorge de Vicente, Jordi Fernàndez, Jon Zeberio i Alfredo Amillano, que van fer una ruta solidària de Pamplona a Riumar, d’un total de 560 km.

Arran d’aquesta iniciativa, els organitzadors, pertanyents al Cycling no Limit del club ciclista Cardedeu, van pensar de fer noves col·laboracions amb projectes solidaris i l’any passat tot just van escollir el projecte Emma.

A banda de la captació de fons per finançar la investigació, la idea era donar a conèixer el projecte per tot el territori nacional durant les seves competicions ciclistes arreu del país i estendre el missatge solidari més enllà de Tortosa i Terres de l’Ebre i així animar empreses i persones a col·laborar-hi.

Malgrat que algunes de les activitats que volien dur a terme no es van poder realitzar a causa de la pandèmia de la COVID-19, com fer el circuit de la Via de la Plata, que va d’Extremadura a Astúries, van tenir la iniciativa de posar a la venda uns mitjons solidaris amb el projecte Emma, que està sent tot un èxit.

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre. Des de l’inici de la campanya, el projecte ha comptat amb multitud d’iniciatives que li han donat impuls, i aquests mitjons en són una mostra.

El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment treballa per conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos.

El projecte Emma és essencial per continuar desenvolupant la recerca que permeti entendre el comportament d’aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients.

Tortosa, 6 d’abril de 2021

Bookmark the permalink.

Comments are closed.